Петар Дукарић (48), који је у јулу 2018. године готово на смрт избо своју 57-годишњу партнерку Доменику П., осуђен је на четири године и шест месеци затвора. Нападнута жена је казала да ништа не тражи од оптуженог те да само жели да буде што даље од ње.


- То вече сам осећала неки страх и немир, као да ће се нешто догодити па сам око 23.00 сата све закључала и отишла да спавам. Пробудила сам се око 04.50 часова и отишла у купатило. Одједном сам видела сенку, чула сам како се откључавају врата, а он је ушао у собу. Одбацио је флашу с ракијом, питала сам га шта ради ту, како је ушао, а он је само ставио кажипрст на уста. Ухватио ме рукама око врата, видела сам одсјај оштрице ножа, рекао ми је “тихо, тихо, нема ти спаса”. Само сам размишљала како да преживим: дозивала сам помоћ, погледом пратила оштрицу ножа, левом руком сам ухватила нож, скоро ми је откинуо два прста... Убо ме у грудни кош, затим је кренуо да ми пререже гркљан, зубима сам загризла оштрицу. Онда ме убо у десну дојку, у десно раме, крв је ишла на све стране. Чула сам кораке у стану изнад, а мислим да је и он јер ме тад последњи пут убо и док сам лежала у крви рекао је “ето, сад си готова, нико ти не може помоћи - сведочила је Дукарићева жртва.


Била је у вези с Дукарићем, али он је почео да се понаша посесивно од када је њена кћер затруднела, а зет оболео па је више времена почела да посвећује њој. Забрањивао јој је да гледа телевизију, а иако није долазио у изнајмљени стан, виђала га је готово свакодневно у алкохолисаном стању.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВИ ДЕТАЉИ ПОРОДИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ НА ВРАЧАРУ: Избо жену док су деца спавала

Дукарић је иначе бивши припадник 'Тигрова', а постао је познат због једне од популарнијих фотографија из рата. Фотографија је снимљена у Старом Грабовцу недалеко од Новске крајем 1991. године, када је имао 19 година. На фотографији се види млади војник с марамом завезаном преко чела и цигаретом у устима, на тенку с противавионским митраљезом. На зиду куће иза војникових леђа види се графит с именом светски познате групе Guns N' Roses. Од фотографије је направљен и антиратни плакат.


(vecernji.hr)