Обустављен поступак против разбијача ћириличних плоча

Ј. КЕРБЛЕР

01. 11. 2019. у 13:05

Обустављен поступак против разбијача ћириличних плоча

Фото Танјуг

Против хрватског ветерана Маријана Живковића обустављен је поновљени судски поступак због разбијања ћириличних натписа на градским институцијама

ЗАГРЕБ

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКАПРОТИВ Вуковараца Маријана Живковића, који је био оптужен да је разбијао ћириличне табле у том граду, обустављен је поступак јер је утврђено да је у том тренутку био неурачунљив.

Општинско државно тужилаштво тако је одустало од даљег поступка пре расправе која је требала да уследи у уторак.

”Општинско државно
тужилаштвоје поступак обуставило након проведеног новог психијатријског вештачења које је потврдило прво вештачење у овом случају, да је Маријан Живковић у време почињења дела био неурачунљив. Тиме је расправа постала беспредметна, а Маријан Живковић је слободан човек”, коментарисао је судску одлуку Живковићев адвокат Емил Митровски.

Реаговала је и хрватска председница Колинда Грабар-Китаровић оценом да је то једина права одлука, а сам Живковић каже: ”Ја сам мали човек, али се нисам плашио ничега, а ево само могу плакати за мојим синовима. Али правда је победила, а и народ. Многи су ми рекли да се моле за мене и сам се молим. Само то могу рећи, хвала Богу, има га и правда је победила”.

Живковић је у јеку хајке на ћириличне табле чекићем их јавно разбијао, да би касније тврдио да ћирилице није било у Вуковару ни у Титовој Југославији, а да је сада неки желе да уведу ”нама у инат”. ”Сада од мене траже да се на суду изјасним јесам ли луд или паметан; ако сам луд желе ме стрпати у лудницу, ако сам паметан послаће ме у затвор”, говорио је уочи суђења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

За Врапче спремни

01.11.2019. 17:50

Ништа ново. У NDH 2.0., нико није урачунљив....