Милу СПЦ на дневном реду: Увредљивим односом покушавају да пониште све вредности савремене Црне Горе“

М. С.

31. 10. 2019. у 17:40

Милу СПЦ на дневном реду: Увредљивим односом покушавају да пониште све вредности савремене Црне Горе“

Председник Црне Горе Мило Ђукановић АП Пхото

Црногорски председник најавио да питање Цркве чини ургентним и деловање Српске православне цркве
ПИТАЊЕ Цркве је сада реално на дневном реду, јер је то важно питање државног, националног, културног и верског идентитета Црне Горе. Чини га ургентним и деловање Српске православне цркве у односу на Црну Гору.

Ово је у Подгорици у четвртак изјавио председник Црне Горе Мило Ђукановић, који је нагласио да „као што видимо, са највиших адреса СПЦ имамо увредљив однос према Црној Гори као држави и однос који кроз дејство филијале СПЦ у Црној Гори покушава да поништава све вредности савремене Црне Горе“.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Ђукановић: Oбновићемо Црногорску цркву по било коју цену

- То делује врло субверзивно у односу на наше европске и демократске аспирације. Због тога је то на дневном реду и не можемо даље затварати очи пред тим проблемом. Морамо језиком историјских чињеница и логике утемељене у канонском праву и вођени својим интересима да изграђујемо друштво пуних слобода укључујући и верске, да обезбедимо сваком грађанину да своја верска права може остваривати у цркви у којој он жели а не у некој коју му неко прописује као монополску - казао је Ђукановић у Подгорици.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације