ЗАГРЕБ - ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА

У председничку утрку у Хрватској укључила се и фризерка Колинде Грабар-Китаровић написавши на Фејсбуку своје виђење 'катастрофе' ако победи Мирослав Шкоро, чија је супруга, Американка Ким Ен Шкоро српског порекла. Тако Рената Виншек у осврту на друштвеним мрежама, који је препун граматичких грешака, пише ”тужно ако прва дама Хрватске случајно будете ви госпођо Ким са српским црвеним крвним зрнцима, венчани у православној цркви. То ће бити преседан у свету, а моја Хрватска и ми Хрватеки познати као никад сложни. Имаћемо Српкињу за прву даму, тужно, не могу сакрити своје разочарење”.

Фризерка која је радила фризуре и Фрањо Туђману тако каже да ће ”у Америку, где сте ви били за време рата”. и закључује, уз поздрав ”Бог и Хрвати”, да је ”дошло вриме да тамо уживам и пишем пијесме”, тиме да се на хрватском каже ‘пјесме’.

Прочитајте још - КОЛИНДА ИЗЈАВОМ ШОКИРАЛА ХРВАТЕ: Ријека је резервни српски клуб

У недавном интервјуу за ”Недељни Јутарњи” супруга председничког кандидата певача Мирослава Шкоре детаљно је описала како су се упознали и провели тридесет година заједно. Ким Ен је завршила право као одлична студентица на приватном католичком универзитету и каже да је практична католичка вероница. Рођена је у радничкој породици, а родитељи су јој држали ресторан који је назван по њезином оцу Емил Лузаицх. Родитељи мајке Кин Ен Шкоро су рођени у Кострени недалеко Ријеке. Емил Лузаицх рођен је у Америци, тиме да му је отац био Србин из Хрватске, а мајка Хрватица. ”Када је њен отац преминуо 2009., покопан је уз мису задушницу у цркви Светог Николе, српској православној цркви недалеко Питсбурга”, пише загребачки лист.

Фото Фејсбук

Свако мало се у Хрватској поставља и питање где је Шкоро био деведесетих, а познато је да је са Ким Ен боравио у Америци. Његова супруга сада каже да је сметају коментари што Шкоро није био са бранитељима у рову, него на турнеји са гитаром. За Колинду Грабар-Китаровић, чиоја ју је фризерка сада жестоко напала, каже да је пре пет година гласала за њу, али да је добро радила посао сада се Шкоро не би кандидовао.

Прочитајте још - Колинда примила награду, па се налупетала “за све паре”: Била сам девојка са погресне стране гвоздене завесе

Председничка кампања се иначе у Хрватској захуктава, па ХДЗ тражи од кандидата СДП-а и бившег премијера Зорана Милановића да објави за кога је све радио у приватном бизнису након што је престао бити премијер. Тврде да треба бити транспарентан, а Милановић је већ одбио да каже ко су му били партнери у приуватном послу, правдајући се да је то пословна тајна.