Пљевљак Марко Дајевић спречио је данас рушење свог пословног објекта у улици Народне омладине испречивши аутомобил испред самог објекта.

Након увида у стање на терену припадници Комуналне полиције су сачинили записник и Дајевић ће бити санкционисан у складу са законом, док ће надлежни орган за инспекцијске послове у складу са законским овлашћењима донети ново решење о рушењу са прецизним датумом новог извршења рушења пословног објекта.

Дајевић је на овај начин желио да искаже мирни протест против овакве, како каже, дискриминаторске одлуке општине Пљевља, јер се рушењем привременог објекта који је пословао 15 година и доносио приход његовој породици и општини, крше његова елементарна људска и егзистенцијална права, као и права његове породице на живот достојан човека.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОТЕРА У ПОДГОРИЦИ: Бомбаш побегао из “марице”

Дајевић је на овај начин желио да добије и на времену да би републички органи и Омбусман за људска права имали времена да реагују.

Тврди да му општина није дозволила да обнови уговор за привремени објекат и да је таква одлука селективна у односу на остале многобројне кориснике привремених објеката.

Истовремено тражи од надлежних државних органа да се умешају у овај поступак и спрече рушење пословног објекта који представља егзинстецијално питање за његову породицу.