Хоћу ли постати прва дама? Мој супруг ће победити на изборима и биће одличан председник. А ја ћу тада да испуњавам све дужности које се од мене буду захтевале.


Овако је, врло кратко и врло јасно, одговорила Ким Ен Шкоро у интервјуу за загребачки Јутарњи лист.

Она, за 30 година колико је у браку са певачем и председничким кандидатом Мирославом Шкором никад није говорила за медије. Како је касније објаснила, њен супруг је градио естрадну каријеру, па није било потребе да она прича о његовим музичким успесима, политичком активизму и пословима.

Фото: Фејсбук

Мирослав Шкоро је познат по националистичким ставовима и песмама. Познато је да је овај певач кум Марка Перковића Томпсона, а често су заједно изводили песме на наступима. На једном од Шкориних концерата, Томпсон је заједно с њим отпевао песму “Суде ми”, која је посвећена генералу Анту Готовини.
Шкорина супруга је, с друге стране, рођена у САД-у, у Макизпорту код Питсбурга, где је као одлична студенткиња завршила правни факултет на приватном католичком универзитету који је међу најбољим у САД-у и где је као адвокат започела каријеру.

На нека питања одговара поприлично дипломатски, што је очекивано због кампање у којој је њен супруг. На пример, на питање да ли је демократа или републиканац, одговориће да је у Хрватској републиканац, а у САД демократа. Утисак је да се тако одлучила због Трампа. Да ли је била демократа и у време када је Обама водио САД, било је питање на које се само насмејала.


Фото: Фејсбук

Динамо или Хајдук? Каже да највише воли када та два клуба одиграју нерешено. Када је питају шта треба да се ради са мигрантима, одговара да је њена породица била емигрантска, како је захвална што су је примили у САД, али и да се о мигрантима треба врло јасно одредити и увести правила како не би дошло до хаоса.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОНЦЕРТ ТОМПСОНА: Сплитом орило За дом спремни

Само су јој два питања била спорна. Према њеном мишљењу, та питања су била непристојна. Једно је било о вери. Друго о пореклу њене породице.


Фото: Фејсбук


- То су питања због којих се у мени буди амерички дух. Постајем Американка. У САД-у нема питања о вери, о роду, о националности. Та питања су непристојна. За мене је најважније је ли неко поштен, да ли је неко човек, да ли је марљив, плаћа ли своје раднике, помаже ли другима. Тако ја гледам на људе. А не да ли је неко ове или оне вере, је ли ове или оне народности – рекла је Ким Ен Шкоро у интервјуу за Јутарњи лист.

- И ако баш желите, практична сам католичка верница – додаје.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДВОСТРУКИ АРШИНИ: Певач "Чавоглаве" кажњен, али Томпсон није?!

Ким Анн Шкоро рођена је 1964. године у радничкој породици. Њена породица је већ тада имала угоститељски објекат, Емил’с ресторан који се уз послуживање хране бавио и кетерингом. Сам ресторан назван је по њеном оцу Емилу Лузаичу.

Емил Лузаич, отац Ким Ен, рођен је у САД-у, његова мајка била је Хрватица, а његов отац је био Србин из Хрватске, православне вероисповести. Када је њен отац преминуо 2009. године, покопан је у цркви Светог Николе, српској православној цркви у Монроевилу, недалеко од Питсбурга.

“СМЕТА МИ КАД КАЖУ ДА ЈЕ ШКОРО РАТ ПРОВЕО СА ГИТАРОМ”

- Сметају ли вам коментари када кажу како Шкоро није био у рову с пушком, него на турнеји с гитаром?


Фото: Фејсбук


- Па смета. Апсолутно ми смета. Поштујем све бранитеље, а посебно њихове жене које су их чекале. Моја заова је, на пример, радила у пивари како би војници имали сока или пива на ратишту. Мој Миро је често одлазио на ратиште, наступао, свирао, певао. Коментара има, и то слушам годинама. Желе да га облате и на то стављати нагласак, како не би причали о важнијим темама - каже.

Мирослав и Ким Ен су били чланови ХДЗ-а, али су изашли из те странке 2012. године.