ЗА свега неколико сати полиција је у Бијелом Пољу успела да разреши убиство Драгице Селимовић (55), и пљачку која је, по свој прилици, потом уследила у дому где је живела са супругом Ненадом. Како тврде комшије, старица је била глувонема, што целој причи даје још монструознији карактер.

Незапамћени злочин догодио се у насељу Ракоње, а пријављен је полицији у суботу око 13.30.

Као главни актери убиства несрећне жене ухапшени су Дамир Селимовић и Дарко Божовић. Насилна смрт Селимовићеве установљена је обдукцијом њеног тела, коју је наредила Милица Рмандић, заменица вишег државног тужиоца у Бијелом Пољу. Према вестима из истраге, Селимовић и Божовић су ухапшени због сумње да су починили кривично дело тешко убиство из користољубља, и они се налазе у притвору. Иначе, Дамир Селимовић је блиски рођак несрећнице, а њен муж Ненад није био код куће у време напада.

Прочтиајте још - Мистериозна смрт глувонеме жене: Драгица убијена и опљачкана

Заменик вишег државног тужиоца Хасан Ликач такође је потврдио да је мотив убиства користољубље и да има још ухапшених особа повезаних са убиством Селимовићеве.

- Пријављено је још једно лице, Ј. С., због кривичног дела непријављивање кривичног дела и учиниоца. Код њега је пронађено око 5.000 евра - казао је Лукач.

"Новости" сазнају да је реч такође о сроднику убијене жене. У њеном дому су поред њеног беживотног тела полицајци уочили трагове преметачине.


Полиција у Бијелом Пољу доводи осумњиченог у суд Фото М. С.

Према извору блиском истрази, рођаци убице су из куће Селимовића однели око 5.500 евра. Поуздани извори тврде да су неки од њих признали учешће у овом гнусном делу које је запањило грађане Бијелог Поља.


БРУТАЛНО

ПРИЛИКОМ увиђајних радњи на месту злочина, било је доста индиција да је реч о насилној смрти. На лицу Драгице Селимовић били су видљиви трагови крви. По свој прилици, рођаци су је тукли до смрти, тражећи новац за који су знали да га Драгица и Ненад имају.