ИСПОВЕСТ КРАЈИШКОГ РОБА ЧИЈА ЈЕ СУДБИНА ЗГРОЗИЛА РЕГИОН: Муче ме ноћне море, немам ништа

Novosti online

субота, 26. 10. 2019. у 22:59

ИСПОВЕСТ КРАЈИШКОГ РОБА ЧИЈА ЈЕ СУДБИНА ЗГРОЗИЛА РЕГИОН: Муче ме ноћне море, немам ништа

Depositphotos

На питање има ли последица након што је проживео пакао у Драганићу, одговорио је: "Ту и тамо, понекад сањам, ноћне море, живци су то
Расим Ћуфуровић (37) из Велике Кладуше, који је завршио као роб на имању у Драганићу код Карловца, где је био зверски премлаћиван, у исповести за "Дневни аваз" рекао је да је на сигурном и да су му након свега проживљеног "попустили живци".

- Госпођо, сада немам смештај, нисам ни сам паметан. Сада је добро, једино су ми мало живци попустили - рекао је Ћуфуровић на почетку разговора.

Кратко одговарајући на свако питање, потврдио је да је недавно био на кафи са братом Златком Мандићем, с којим је повремено у контакту. На питање је ли ико контактирао са њим из Опшинског суда у Карловци, где треба да почне суђење његовим злостављачима, рекао је:

"Нико ме није звао, нисам давао никакве изјаве, ништа".

На питање има ли последица након што је проживео пакао у Драганићу, одговорио је: "Ту и тамо, понекад сањам, ноћне море, живци су то".

Тренутно је смештен у једном центру у Хрватској где му је, како наводи, добро. Прима социјалну помоћ која није велика. О својим злостављачима, породици Велић из Драганића, нерадо говори.

- Бежим од тога, што мање причам, то боље. Немам ништа, ни кућу ни посао, имам својих проблема преко главе које не могу да решим. Све то око мене, све је то луда кућа и све ми то иде на живце. У центру ми је добро - рекао је на крају Расим Ћуфуровић.

Иначе, језиви случај робовласништва, за шта је у октобру прошле године подигнута оптужница против осморо чланова породице Велић, још није добио судски епилог.

Из Опшинског суда у Карловцу речено је да суђење још није почело јер није правоснажно окончан поступак везан уз контролу мера опреза које су на снази у односу на оптужене.
Бацили га полумртвог

Подсетимо, Расим Ћуфуровић је у априлу 2016. године, у потрази за послом, дошао на имање Велића у Драганићу код Карловца и ту, под присилом и против своје воље, остао све до октобра 2017.

Тамо су га малтретирали психички и физички. Његови мучитељи су му избијали зубе, нокте ломили чекићем и кажњавали га на најбруталније начине. Од стравичне судбине побегао је у октобру 2017. само зато што су Велићи мислили да је умро од повреда које су му нанели када су га тешко претукли.
Бацили су га полумртвог у јарак иза имања, из којег је Расим испузао и дошао до комшија, који су потом позвали Хитну помоћ па је одвезен у карловачку Општу болницу.

(Аваз.ба)

Коментари (1)

Neša

27.10.2019. 06:42

Jadi moji sta doživi covek od coveka u 21. veku! Rane duse trajno bole kad se u ljude razocaras a od njih moras da zavisis. Dajte casu zuci da me otruje da ne doživim te muke.