УЛИЦОМ ДО ИЗБОРА: Демократски фронт најавио протесте

В. К.

26. 10. 2019. у 08:15

УЛИЦОМ ДО ИЗБОРА: Демократски фронт најавио протесте

Фото Архива

Позваћемо све из опозиције, казао је Мандић

Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта, саопштио је да тај политички савез планира да организује протесте који би за циљ имали рушење режима и обезбеђивање услова за фер изборе.

- ДФ планира да заједно са другима из опозиције организује велике протесте, јер слободу никад нико није добио онако - казао је Мандић у парламенту, додајући да грађански протести који су организовани минулих месеци у Подгорици представљају неповратан процес који се тешко може обновити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Демократски фронт: Измене нису рушилачке, већ демократске

- Позваћемо све из опозиције, али ћемо причати са нашим присталицама да се договоримо како да изађемо на протесте и да им обећамо да их нећемо угушити и да ћемо се борити до краја. Нећемо као организатори смањивати набој и енергију који постоје у народу, него ћемо на сваком месту искорачити напред - рекао је Мандић. - Исказујемо спремност да после свих прогона наших политичара, посебно Небојше Медојевића, као и немогућности добијања техничке владе да предложимо свима да изађемо на улице и снагом народа срушимо овај режим и добијемо поштене изборе за годину дана. Када смо променили један окоштали систем који је трајао дужи низ година, верујемо да ћемо успети да оборимо и овај.

ИМУНИТЕТ

Посланици ДФ тражиће да на седницу Административног одбора, на којој ће се расправљати о скидању имунитета Небојши Медојевићу, дође и СДТ Миливоје Катнић. Он је тражио скидање имунитета Медојевићу јер је наводно 2014. постао члан криминалне групе бизнисмена Душка Кнежевића, од кога је узео десет хиљада евра "прљавог новца".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације