Андрија Мандић, један од лидера Демократског фронта, саопштио је да тај политички савез планира да организује протесте који би за циљ имали рушење режима и обезбеђивање услова за фер изборе.


- ДФ планира да заједно са другима из опозиције организује велике протесте, јер слободу никад нико није добио онако - казао је Мандић у парламенту, додајући да грађански протести који су организовани минулих месеци у Подгорици представљају неповратан процес који се тешко може обновити.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Демократски фронт: Измене нису рушилачке, већ демократске

- Позваћемо све из опозиције, али ћемо причати са нашим присталицама да се договоримо како да изађемо на протесте и да им обећамо да их нећемо угушити и да ћемо се борити до краја. Нећемо као организатори смањивати набој и енергију који постоје у народу, него ћемо на сваком месту искорачити напред - рекао је Мандић. - Исказујемо спремност да после свих прогона наших политичара, посебно Небојше Медојевића, као и немогућности добијања техничке владе да предложимо свима да изађемо на улице и снагом народа срушимо овај режим и добијемо поштене изборе за годину дана. Када смо променили један окоштали систем који је трајао дужи низ година, верујемо да ћемо успети да оборимо и овај.

ИМУНИТЕТ

Посланици ДФ тражиће да на седницу Административног одбора, на којој ће се расправљати о скидању имунитета Небојши Медојевићу, дође и СДТ Миливоје Катнић. Он је тражио скидање имунитета Медојевићу јер је наводно 2014. постао члан криминалне групе бизнисмена Душка Кнежевића, од кога је узео десет хиљада евра "прљавог новца".