Министар здравља Кенан Храповић уручио је др Алми Хајдарпашић Дрешевић, докторки педијатру у подгоричком Дому здравља Стари аеродром захвалницу због изузетне професионалне и брзе реакције и спасавања живота детета. Реч је о догађају о којем бруји регион, када је пре неколико дана Дрешевићева спасила дете које је прогутало шаховску фигуру и било клинички мртво.


- Ово признање припада и медицинској сестри, која је те ноћи била део тима, као и свим колегама, који несебично пружају помоћ другима, али њихова дела су остала незабележена и непрепозната од стране јавности. Мој успех је успех читавог здравственог система, а посебно примарне здравствене заштите и драго ми је да је наишло на одјек у региону. Схватила сам да ми је највеће задовољство радити са децом јер њихов осмех и радост немају цену. Нема већег задовољства него видети срећу у очима спасеног детета и његове мајке - казала је докторка.


Министарт Храповић одао је захвалност Алми Дрешевић, додајући да у временима када су здравствени радници претежно изложени критикама, вербалним и физичким нападима, неразумевању, задовљство је када у здравственом систему Црне Горе постоје људи професионалнци и стручно способни, као у овом случају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Дечак је прогутао шаховску фигуру и почео да се гуши, а прва је реаговала докторка Алма: Уследила је борба за живот...


- Ово је успех целог нашег здравествеог система - рекао је Храповић.