Иако су већ почели радови на изградњи најављеног супермаркета и уз сагласност Митрополије црногорско-приморске, што је био почетак стварања услова за изградњу храма Светог Марка у Будви, јавност је била забринута због чињенице да тај подухват подразумева и рушење градске капеле саграђане на истом том црквеном земљишту.

Према речима првог човека Општине Будва Марка Бата Царевића, капела се неће рушити док се не изгради нова. Он поручује да грађани могу бити мирни.

- Ми као одговорни људи, сигурно нећемо дислоцирати капелу, а да претходно нисмо обезбедили простор за изградњу друге. А то се неће догодити до окончања изградње нове капеле. Неспоразуми који су постојали са пројектантом Слободаном Бобом Митровићем су решени. Иста таква капела ће се изградити, и то највероватније на месту где је Митровић предложио - казао је Царевић за "Новости", додајући да су он и његова администрација посвећени изградњи храма Светог Марка и да ће се трудити да дају свој допринос, али не на штету грађана.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лаковић осуђен за пожар у просторијама РТВ Пљевља

Општина Будва је за израду идејног и главног пројекта капеле определила 14.950 евра, чиме је практично прича о изградњи дуго најављиваног храма заокружена.