Надбискуп Пуљић: Мектић доприноси мигрантском хаосу у БиХ

Танјуг

22. 10. 2019. у 22:08

Надбискуп Пуљић: Мектић доприноси мигрантском хаосу у БиХ

Фото: принтскрин YouTube

Надбискуп врхбосански, кардинал Винко Пуљић, изјавио је у Мостару да министар безбедности БиХ Драган Мектић својим ставовима изразито доприноси нередима по питању мигрантске кризе у БиХ

Надбискуп врхбосански, кардинал Винко Пуљић, изјавио је данас у Мостару да министар безбедности БиХ Драган Мектић својим ставовима изразито доприноси нередима по питању мигрантске кризе у БиХ.

"Сматрам да је врло деликатан тај процес безбедности. Деликатно је и да се манипулише мигрантима којиима је заиста потребно помоћи. То Босна и Херцеговина не може сама да реши, али ни Европа. Потребно је озбиљније приступити том проблему. Не прозивати мале људе, него на вишем нивоу решавати питање мигрантске кризе", рекао је Пуљић.

Он је казао да је проблем говорити о мигрантима у БиХ јер земља нема оформљену власт која ће водити све структуре, па и ту структуру, те да зато влада хаос, преноси Klix.ba.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - KARDINAL PULjIĆ TVRDI DA SE HRVATIMA U BIH ODUZIMAJU PRAVA: I Hitler je došao na vlast po zakonu

"Зато мали човек пати. Зато имамо запаљених кућа, силовања и проваљивања. Министар сигурности БиХ Драган Мектић хвали се како он води службу безбедности, али он јако кумује нереду својим ставовима и својом структуром", истакао је.

Мектић је у понедељак изјавио да власти те земље покушавају да реше проблем смештаја илегалних миграната, али да ниједна општина не жели да да сагласност да се кампови отворе на њеној територији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације