ЗЛОЧИН ИЗ МРЖЊЕ: Пуштено седам нападача на Србе у Уздољу

Танјуг

22. 10. 2019. у 16:45

ЗЛОЧИН ИЗ МРЖЊЕ: Пуштено седам нападача на Србе у Уздољу

Depositphotos

Седморица од 16 осумњичених за напад на кафић у Уздољу, пуштена су да се бране са слободе, а на ту одлуку имају право жалбе у року од три дана
Седморица од 16 осумњичених за напад на кафић у Уздољу, пуштена су да се бране са слободе, а на ту одлуку имају право жалбе у року од три дана.

Осумњичени су као припадници једне навијачке групе из Сплита, 21. августа ове године са више приватних возила дошли у Уздоље, где су знали да се прати фудбалска утакмица Црвена Звезда-Yоунг Боyс и где су физички напали присутне Србе и вређали их на на национаалној основи.

На рочишту одржаном данас судија је одлучивао о предлогу државног тужиоца да се против њих продужи истражни затвор за два месеца, преноси хрватски портал Вијести позивајући се на извор из суда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Идентификовани осумњичени за напад на Србе код Книна

Како се наводи та одлука још није донета, а странке још нису примиле писано решења.

Четворици осумњичених након истека једномесечног истражног yатвора исти им је продужен за још два месеца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НАПАЛИ ИХ С ЛЕЂА: Шест Хрвата претукло тројицу Срба

Двојици осумњичених су након истека истражног затвора одређене мере опреза, односно морају једном дневно да се јављају у полицијску станицу.

Једном осумњиченом укинут је истражни затвор јер има алиби да се у време инцидента налазио на другом месту, док је једном укинут истражни затвор али је касније ухапшен.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације