ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ НОВОСТИ: Нурковић поднео оставку

М. Секуловић

уторак, 22. 10. 2019. у 10:58

ПОТВРЂЕНО ПИСАЊЕ НОВОСТИ: Нурковић поднео оставку

Фото: Новости

Промене на челу општине Рожаје и владајуће странке. Кап прелила чашу на седници, када је повукао извештај о свом раду за 2018.
НАЈАВА да ће председник Општине Рожаје Ејуп Нурковић ускоро отићи са те функције због лошег вођења локалне управе, о чему су "Новости" писале, потврђена је у понедељак вече на седници Председништва Бошњачке странке (БС). Кадар те странке, председник Општине Ејуп Нурковић поднео је оставку на ту функцију, која је одмах усвојена, а о чему ће бити обавештени и одборници СО Рожаје.


На истој седници усвојена је и оставка Рахмана Хусовића на функцију председника Општинског одбора БС Рожаје.


- Наложено је да надлежни органи покрену процедуре за кандидовање и избор нових лица на ове функције на основу Статута Бошњачке странке. Председништво је дало сагласност на кандидатуру Расима Хосића за председника Општинског одбора Бошњачке странке у Бару и на функцију портпарола БС именовало Адела Омерагића, дипломираног политиколога - саопштено је из БС, која је на власти у Рожајама и на нивоу државе заједно са ДПС и мањинским странкама Албанаца и Хрвата.


Прочитајте још: Нурковић остаје без фотеље: Политичка смена председника Рожаја у режији Бошњачке странке


Оставка Нурковића, којом је предупредио смену у општинској скупштини, дошла је само два дана после његовог оглашавања на електронским медијима, где је устврдио да су нетачни наводи да локална управа, јавна предузећа и установе чија је она оснивач дугују по разним основама 24, већ "нешто мање од 14 милиона", због чега је најавио и тужбу против тих медија.


Да подсетимо, наш лист је пре неколико дана објавио тврдњу из врха БС о смени Нурковића, "са којом се отезало због здравствених проблема лидера странке Рафета Хусовића".


- Међутим, чекање нас само гура у хаос - речено је "Новостима" из ОО БС Рожаје, у ком нису задовољни учинком Нурковића у претходних готово шест година колико је на челу општине.


- Кап је прелила чашу на последњој седници СО Рожаје, када је Нурковић по други пут са дневног реда повукао извештај о свом раду за прошлу годину. Претходно је и од наших одборника добио препоруку да доради информацију, јер не одражава право стање.


Међутим, игнорисао је партијске органе и одборницима понудио непромењени документ и био принуђен да га поново повуче из расправе - казали су "Новостима" из врха БС.


ЛИЧНИ РАЗЛОЗИ

ОСТАВКУ сам поднео из личних разлога. Сматрам да се ова функција не може обављати волонтерски, односно да се између две, човек мора определити за једну функцију, на којој ће радити максимално професионално, казао је јуче досадашњи председник ОО БС Рожаје Рахман Хусовић. Иначе, Хусовић је био један од кандидата за председника Општине Рожаје, али је Нурковић у партији имао већу подршку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације