Против групе која је покушала да прошверцује 56 килограма кокаина на школском броду "Јадран", у Тивту је подигнута оптужница која је достављена Вишем суду на контролу, објавила је подгоричка Побједа.

На челу су ове криминалне организације, како истрага указује, Никшићанин Дејан Ровчанин и српски држављанин Владимир Рачић, преноси РТЦГ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Оружана пљачка возила фирме за обезбеђење, повређена двојица радника, у потрагу укључени и дронови (ФОТО)

Група, којој је припадао и Војин Ступар, оформљена је током 2018. године у Црној Гори. Истражитељи сумњају да су Ступар, Ровчанин и Рачић паковали кокаин вредан пет милиона евра.

Ступар је у притвору, а за Рачићем и Ровчанином су расписане црвене потернице. Осим њих тројице, под истрагом су подофицир Војске Црне Горе Душко Раденовић и Тивћанин Радомир Остојић, док је статус сведока сарадника додељен старијем воднику Милошу Кулићу.

Према наводима из истраге, деловање криминалне организације било је планирано и на међународном нивоу, а њени чланови били су спремни на, како се наводи, примену насиља и застрашивања.