За брутално пребијање Мија Мартиновића, припадницима САЈ-а по годину и пет месеци

С. Ђ.

понедељак, 21. 10. 2019. у 15:34

За брутално пребијање Мија Мартиновића, припадницима САЈ-а по годину и пет месеци

Мартиновић Фото Вијести

Судија је појаснила да се чињенично стање није променило у односу на претходни поступак

Након поновљеног судског поступка припадници Специјалне антитерористичке јединице (САЈ) Боро Гргуровић и Горан Зејак порглашени су кривим за пребијање Подгоричанина Мија Мартиновића 2015. године.

Тако је одлучила судија подгоричког Основног суда Нада Рабреновић која их је опет осудила на јединствене казне затвора у трајању од по годину и пет месеци. Они су осуђени за кривична дела "мучење" и "наношење тешких телесних повреда".

Виши суд је ранију такву њену пресуду, укинуо и вратио на поновно суђење.

Судија је појаснила да се чињенично стање није променило у односу на претходни поступак.

Прочитајте још - За брутално пребијање Мија Мартиновића припадницима САЈ се поново суди

Укинутом пресудом Виши суд је указао да је потребно дефинисати да ли је оштећени покушавао да пробије полицијски кордон. Тако је судија

Рабреновић је, према налогу Вишег суда, саслушавала све припаднике Посебне јединице полиције који су спорне вечери 24. октобра 2015. били на раскрсници Булевара Светог Петра Цетињског и Улице Светозара Марковића у Подгорици,како би проверила наводе сајоваца да је Мартиновић те вечери пробио полицијски кордон.

Како је утврђено он је аутомобилом угрозио њихову безбедност, а један од припадника САЈ-а је сведочио и да је Мартиновић у једном моменту "цимнуо" аутом ка њему. Он, међутим, није могао да се изјасни да ли је то оштећени урадио с намером да га удари или заплаши.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

MALI PERICA

21.10.2019. 16:23

ja citam dok nisam ukapirao da je ovo desavanje u titogradu. . sad pitam vas novinare . jer moramo da znamo sta se desava u toj CG pa i Hrvackoj. . ljudi ukapirajte to je druga drzava . nas to nezanima. . jedino ako ovo pisete crnogorcima u Beogradu.