У Пљевљима парада пред нову отимачину

М. Дробњак

21. 10. 2019. у 15:16

У Пљевљима парада пред нову отимачину

Фото Влада ЦГ

Седницу владе у Пљевљима опозиција види као сет обећања уочи избора 2020.

НЕДАВНО одржавање седнице Владе Црне Горе у Пљевљима изазвало је различите реакције владајућих и опозиционих политичких партија.

Док из опозиције тврде да је то још једна представа пред изборе следеће године, из владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) оцењују да се ради о једном од најзначајнијих догађаја у модерној историји ове општине.


Из Покрета за Пљевља кажу да не треба бити политички аналитичар да би се прозрела задња намера господина Марковића и, како кажу, "његове недавне параде скупих лимузина и одела у Пљевљима".

Председник Општинског одбора Нове српске демократије Милан Лекић каже да су Пљевљаци свесни да седнице Владе у њиховом месту није одржана из добрих, већ преварантских намера.

Прочитајте још - Душко Марковић: Спремамо нову политичку понуду

- Људи нису могли да поверују у толико дрскости. Обећасте, председниче, изградњу болнице у Пљевљима, али објекат неће лечити пацијенте. Упослите, председниче, 30 лекара специјалиста који недостају, а неопходни су да пљеваљско здравство доведете у иоле нормално стање - поручио је Лекић.

Бојан Крвавац из Демократске Црне Горе, каже да је радни назив седнице Владе требало да гласи: "Спасавај што се спасити може", алудирајући на слабљење рејтинга ДПС у Пљевљима.


- У Влади су свесни тога колико су ојадили Пљевља, а парламентарни избори ће ускоро, па су дошли са новим сетом обећања, као да претходне три деценије подгоричка власт овај град није систематски уништавала. Не треба да идемо даље од чињенице да актуелна власт жели да наводну еколошку реконструкцију овдашње Термоелектране повери компанији "ББ солар", чији је власник Блажо Ђукановић, без чије фирме у Пљевљима ни сијалица не може да се замени - закључује Крвавац.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације