ЗАШТИТА НОВИНАРА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА: Сусрет представника Синдиката медија Црне Горе и Управе полиције

М. С.

21. 10. 2019. у 14:35

ЗАШТИТА НОВИНАРА ЈЕДАН ОД ПРИОРИТЕТА: Сусрет представника Синдиката медија Црне Горе и Управе полиције
Један од приоритета у раду Управе полиције је сузбијање и решавање напада на новинаре и медије
Један од приоритета у раду Управе полиције је сузбијање и решавање напада на новинаре и медије и њихову имовину као и превентивно деловање у циљу омогућавања несметаног обављања новинарског позива у Црној Гори, оцењено је на састанку представника Управе полиције и Синдиката медија Црне Горе (СМЦГ).


Ово је саопштио Синдикат медија, који је иницирао састанак коме су присуствовали су помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић, начелник Одсека за сузбијање општег криминалитета у Сектору криминалистичке полиције Александар Бошковић и полицијски службеник високог ранга криминалистичке полиције Миодраг Фуртула, председница и потпредсједник СМЦГ, Маријана Цамовић и Радомир Крачковић.


- Баковић је истакао да су од четири кривична дела која су се током 2018. године десила на штету новинара, три решена и правоснажно окончана. Нагласио је да је новом систематизацијом радних места у сектору криминалистичке полиције његов колега Фуртула посебно именован да координира свим полицијско – тужилачким активностима у случајевима напада на новинаре на нивоу Црне Горе у континуитету. Такође, и у свим центрима и одељењима безбедности по општинама именована су по два полицијска инспектора, која су задужена да координирају тај посао на локалном нивоу. На овај начин, Управа полиције у свом раду предузима превентиве и репресивне активности, а свеукупно деловање је од стране представника Савета Европе оцењено као изузетно позитиван и јединствен приступ на простору Југоисточне Европе. Овај начин деловања је регистрован као први случај свеобухватног третирања ове проблематике од стране полицијских служби у региону.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Полиција Црне Горе позива на опрез, ево како лопови успевају непримећено на плажи да вам узму ствари


Полицијски службеници, којима је поверен овај посао, имају велико искуство, саопштено је из Синдиката медија, који су истакли значај неопходности решавања свих случајева напада на новинаре и изразили очекивање да ће нови начин третмана ових случајева у оквиру Управе полиције дати жељене резултате у наредном периоду.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације