Заев: Да могу вратио бих време 13,5 година уназад

Танјуг

понедељак, 21. 10. 2019. у 11:13

Заев: Да могу вратио бих време 13,5 година уназад

Фото: Танјуг/ АП

Након што је ЕУ одложила датум почетка преговора Северној Македонији, премијер Зоран Заев каже да је та земља на добром путу, али да може вратио би време уназад за 13 и по година

СКОПЉЕ - Након што је ЕУ одложила датум почетка преговора Северној Македонији, премијер Зоран Заев каже да је та земља на добром путу, али да може вратио би време уназад за 13 и по година, јер за две и по године његове власти је, према његовим речима, толико тога учињено.


"Ако бих могао да вратим време уназад, вратио бих га 13 и по година, јер за две и по године што сам урадио на међународном и економском плану поазује да смо на добром путу", казао је Заев за македонски портал 24инфо.


Додао је да је у првој половини мандата остварен раст од 3,6 одсто, отворено је 54.000 нових отворена, извоз је повећан за 16 одсто, а раст индустријске производње за 9,8 одсто.


Сматра ипак да то није довољно и да се мора радити још више у ситуацији када су Северној Македоији сви путеви отворени, када, како је рекао, имамо само пријатеље око себе и када цео свет говори добро о нама, морамо бити још успешнији.


А да би, како каже, били усешнији сваки грађанин мора да промени став без обзира на то да ли је реч о судијама, политичарима, градоначелницима, одборницима или пољопривредницима.


"Сви морамо радити више да бисмо били европска земља какву желимо", рекао је Заев.


Говорећи о рејтингу своје СДС, сада када је извесно да ће парламентарни избори бити расписани 15. априла наредне године, а да ће он поднети оставку 3. јануара и бити на челу техничке владе, Заев каже да та странка по управо спроведеним анкетама води за три одсто у односу на на најутицајнију опозициону ВМРО ДПМНЕ.


"Знам да бисмо до краја октобра могли да спроведемо све мере предвиђене програмом, потрудићемо се да их спроведемо до априла бар када је реч о повећању плата, пензија, а за лекаре и капитална улагања у земљи су отворени еколошки пројекти, укинуте су квоте, донесен је закон о основном образовању", рекао је премијер.


Додао је да ће се наставити рад и на неким значајним инфраструктурним пројектима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације