ПОКАЗАЛИ смо заједништво и чврст става да смо против девастације и екоцида, односно изградња мини-хидроелектране на свим бјелопољским рекама. Свесни разарајућих последица за природу, одбранили смо Бистрицу, а сада бијемо битку за спас наше друге лепотице, Љештанице, па позивамо Владу и локалну самоуправу да обуставе концесију - истакао је током протеста испред зграде СО у Бијелом Пољу председник грађанске иницијативе назване "За спас Бистрице" Денис Мекић.

Учесници скупа су били охрабрени и изјавом премијера Марковића, о обустави градње неколико малих хидроелектрана на северу Црне Горе, па траже трајну обуставу градње, да више никоме не би пало на памет да профитира на њиховим рекама.

- Од општинске Скупштине захтевамо да изгласа одлуку којом ће се трајно забранити било каква градња објеката на Бистрици, јер је ово што смо досад постигли само привремено решење. Јер, ко нам гарантује да нека нова влада неће поново одобрити градњу мини-хидроелектране и некоме дати концесију - наглашава председник Бјелопољског савеза НВО Угљеша Пребирачевић.

Прочитајте још: Народ плаћа да сачува реке?!


Протестно окупљање грађана и шетња улицама Бијелог Поља су, симболично, завршени пикником на Бистрици, где се одржавала традиционална манифестација под називом "Дани пастрмке".