Бивши премијер Северне Македоније и актуелни азилант у Мађарској Никола Груевски изјавио је вечерас да је прави разлог због којег се македонски премијер Зоран Заев одлучио за превремене изборе, Заевљева намера да, како је рекао, поново, покушавајући да демонизује опозицију, моли за подршку код међународног фактора.

"Очито да је његова лична процена да је ово последњи тренутак када би могао да састави некакву причу, колико год она звучала неубедљиво, да захтева такву помоћ", написао је Груевски на свом профилу на Фејсбуку.

Груевски још наводи да је Заев свестан да без њих, међународне заједнице, нема никакве шансе да му народ да довољну подршку којом би победио или којом би пак, након пораза на изборима, без победе, саставио владу.

"Он ће представити опозицију као ''националиштичко страшило за европске и евроатлантске интеграције'', а себе као ''анђела спасиоца", каже Груевски.

Како истиче Груевски у својој објави на Фесбуку, одлука Заева за превремене изборе није "нити због добијања смерница од грађана, чије му смернице никада нису ништа значиле, нити их је икада поштовао, нити за ново поверење које никада није добио, нити за његов кредибилитет који заправо није никада ни имао".

"Одлука је у његовим очима последња сламка спаса", закључио је Груевски.