Сарајевски инспектор осуђен на пола године затвора због мита

Танјуг

18. 10. 2019. у 19:15

Сарајевски инспектор осуђен на пола године затвора због мита

Илустрација / Фото Н. Фифић

Општински суд у Санском Мосту осудио је тржишног туристичко-угоститељског инспектора Федералне управе за инспекцијске послове Едвина Бркића из Сарајева на шест месеци затвора због Примање дара или других облика користи
Општински суд у Санском Мосту осудио је тржишног туристичко-угоститељског инспектора Федералне управе за инспекцијске послове Едвина Бркића из Сарајева на шест месеци затвора због Примање дара или других облика користи.

Бркићу је изречена безбедносна мера забране обављања послова радног места државног службеника - инспектора на било којем нивоу власти у Федерацији у трајању од две године, преноси Клиx.ба.

Пресудом му је трајно одузет новац у износу од 400 конвертибилних марака (200 евра) који представља имовинску корист прибављену кривичним делом, а који је привремено одузет приликом хапшења.

Како се наводи у пресуди, Бркић је 15. марта ове године у два наврата захтевао и примио дар у износу од по 200 конвертибилних марака, како у оквиру својих овлаштења не би извршио службену радњу инспекцијског надзора.

Он је у једном угоститељском објекту затекао је непријављеног радника и тражио је новац од власника како то не би наводио у записнику и казнио га.

Проглашен је кривим за продужено кривично дело примање дара и других облика користи.

Бркић је осуђен након што је потписао споразум с Тужилаштвом УСК о признању кривице и сагласио се с изреченом казном и санкцијом, па због тога нема право на жалбу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације