Зоран Заев подноси оставку?

Новости Онлине

18. 10. 2019. у 16:34

Зоран Заев подноси оставку?
На самиту ЕУ државе-чланице нису постигле споразум о започињању преговора о приступању са Северном Македонијом и Албанијом

Премијер Северне Македоније Зоран Заев поднео је оставку, јавља италијанска агенција АНСА позивајући се на европске дипломатске изворе.

Како медији преносе, Заев је ковертирао оставку и о томе обавестио стране амбасаде. С друге стране, званичне потврде из Скопља нема.

Према незваничним информацијама, акутелни премијер Северне Македоније тражи расписивање ванредних избора зато што није испунио предизборно обећање да ће отворити преговоре са Европском унијом.

Прочитајте још - ДРАМАТИЧНО У БРИСЕЛУ: Прекинути разговори о Албанији и Северној Македонији

Подсетимо, на самиту ЕУ државе-чланице нису постигле споразум о започињању преговора о приступању са Северном Македонијом и Албанијом.

Заев је на свом Твитеру изразио жаљење што ЕУ чланице нису постигле договор о почетку преговора о приступању са Северном Македонијом.

- Угледни лидери Европске уније, не искључујте светслост звезде ка којој стремимо. Не стојите на нашој раскрсници. Будите наши хероји. Радили смо напорно и спремни смо да повећамо свој рад и суочимо се са свим изазовима које овај процес доноси - написао је на Твитеру премијер Северне Македоније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације