Тело тек рођене бебе полицији је предато замотано у црну кесу за смеће након што је сарајевска полиција посумњала да је малолетница починила чедоморство, а у овом случају, осим ње, ухапшена је и њена мајка, која јој је у томе помогла, сазнају "Независне".


Како медији сазнају незванично, малолетница старости 15-16 година породила се 8. октобра у стану на Алипашином пољу, а у томе јој је помогла мајка.


"Независне" сазнају да је мајка малолетнице полицији, која им је након сумње у чедоморство покуцала на врата, наводно и предала новорођенче у кеси за смеће.


Осим тога, истражиоцима је рекла да није знала да јој је ћерка трудна све до порода, јер је девојка била пунија и имала је крупнију грађу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: УХАПШЕНА ЧЕДОМОРКА: Задавила бебу јер је плакала?


Шокантан случај откривен је када је малолетница због обилног крварења одвезена у Службу хитне помоћи, где јој је указана помоћ, а због сумње на крварење после порођаја она је транспортована у болницу, на Одељење гинекологије.


Полиција је, истражујући случај у стану за који се сумња да се у њему породила, наводно нашла и крваве чаршаве на кревету.


Због заштите идентитета малолетнице надлежне институције нису коментарисале овај случај.


Како је "Независним" потврђено из Тужилаштва КС, због кривичног дела чедоморство ухапшена је малолетна особа којој је одређена адекватна мера у установи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Пуштена са психијатрије, па убила бебу


Како нам је потврђено, једномесечни притвор је одређен и пунолетној особи, мајци малолетнице, због кривичног дела помоћ починиоцу да прикрије трагове кривичног дела.


Подсећамо да је у августу Е.Л. (19) и њеној мајци Е.Х. из Бужима због чедоморства Кантонални суд у Бихаћу одредио једномесечни притвор.


Сумња се да се Е.Л. породила на тавану, а њена мајка новорођенче је умотала у ћебе и угушила.


И њу је открило обилно крварење, а наводно су лекару рекле да је дете рођено мртво.


Накнадно је утврђено да је у питању чедоморство.


Месец дана раније 43-годишња жена из Бихаћа ухапшена је због сумње да је после порођаја бебу умотала у кесу и закопала у близини куће.

(nezavisne.com)