“Ја вам идем на живце, а не они?” Јуре преправио усташки графит па очитао лекцију онима који позивају на убијање

Novosti Online

17. 10. 2019. у 11:25

“Ја вам идем на живце, а не они?” Јуре преправио усташки графит па очитао лекцију онима који позивају на убијање

Јуре Зубчић Фото: Фејсбук

Задранин након најновијег подухвата на Твитеру објаснио неке стари свима који мисле да је будала
МЛАДИ Задранин Јуре Зубчић (29), који се прошле године прославио у медијима преправљањем графита мржње против Срба, наставља где је стао, у инат онима које то нервира.

Он је овај пут натпис “Уби Србина” са крстом изнад усташког “У” претворио у “Пољуби Србина”, а преко крста нацртао срце.

Прочитајте још: ОПЕТ ГОВОР МРЖЊЕ У ХРВАТСКОЈ: Нови графит против Срба појавио се код Книна


„Да, опет сам преправио графит. Иде ли вам то на живце? Е па баш ми је драго. Мислите да ниште друго ни не знам? Е па баш ми је драго. Мислите да сам будала што се излажем реалној опасности? Е па баш ми је драго да тако мислите.
Јер док год сам вам ја проблем...“ написао је Јуре на Твитеру када је јуче поделио фотографију.

Прочитајте још: ПЕРФОРМАНС У ЗАГРЕБУ: Пронађи Српкињу и заради 20 куна!

Задранин је испод написао још неколико порука, како би натерао оне који позивају на убијање да се замисле.

„Они нису проблем? Запитајте се ко вас и зашто вас живцира. И да, слободно поновно сведите причу на рат, на усташе, на партизане. Нису ауторима проблем ни Срби, ни усташе, ни партизани. Они су сами себи проблем“ наставља Јуре.

„Која је то болесна задовољштина кад напишеш графит која позива на убијање било кога? Што све у животу можеш корисног за себе да направиш и за своју околину, а ти се одлучиш позивати на убијање? Схваташ ли, аутору, да те пуне мржњом, да се не бавиш својим животом? Шта ће ти донети мржња према било којој националности? Бољи посао? Боље образовање? Боље здравство?“

„Ајмо сад договор, сви у свом окружењу пољубите Српкињу или Србина. И немојте ми с тим Срби су овакви, Хрвати су онакви. Међу свима има људи и оних који то нису“ закључио је Јуре.

Подсећамо Јуре је подигао буру у региону када је "дорадио" графит мржње упућен Србима. На једној згради писало је "Уби Србина", а Јуре је додао само једно слово и тако послао поруку љубави.

Фотографије графита објавио је на друштвеним мрежама уз поруку да је "здравије читати поруке љубави". Против њега је тада чак поднета кривична пријава због уништавања туђе имовине.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (14)

Зоран Б. Милановић, Сланкаменац

17.10.2019. 19:37

Пре 20 година о Јасновцу се није знало јужније од Младеновца. На жалост неки до данас нису чули о размерама тог геноцида. Тела се још нису охладила а они су правили поново конц. логоре већ 1992.г. СРБИ, "једна ласта не чини пролеће" немојте се заваравати, не понижавајте се а пре свега не понижавјте наше жртве уморене ужасном смрћу! Нама нису потребни појединци већ ништа мање од КАТАРЗЕ целог Хрватског народа.

100% Nislija

18.10.2019. 10:12

@Зоран Б. Милановић, Сланкаменац - Ne bi se bas slozio, u skoli smo po prlicno u ili o tome I dobro sve zapamtili o jasenovcu. Pa nije skolstvo u Nisu ili juznije bilo drugacije od onoga u slankamenu ili ste vi mozda imali van nastavne aktivnosti I radionice gde su cas dodatno ucili o stradanju u jasenovcu.

Ruzica Johansson

18.10.2019. 03:12

Hvala, Jure! Necu sad mnogo da duzim...jer vama na Balkanu, jos uvek NISTA nije jasno!! Dodjite ovde u Svedsku, medju crnce iz Afrike...pa ce vam mozda malo manje smetati Srbi, Hrvati i ostali pripadnici iste, bele rase. Nista mamlazima nije jasno!!!!