ХОЋЕ ЦРКВУ УМЕСТО АУТО–ПЕРИОНИЦЕ: Подгоричани опет протестовали

В.К.

16. 10. 2019. у 21:08

ХОЋЕ ЦРКВУ УМЕСТО АУТО–ПЕРИОНИЦЕ: Подгоричани опет протестовали

Фото: Митрополија Црногорско-приморска

Окупили су се у среду спонтано мештани подгоричког насеља Коник на месту некадашње пијаце

Окупили су се у среду спонтано мештани подгоричког насеља Коник на месту некадашње пијаце где под Детаљном урбанистичком плану треба да буде саграђена црква, посвећена Светом Василију Острошком Чудотворцу. Они су пртествовали због најаве надлежних у општини да ће на том месту уместо храма бити изграђена ауто-перионица!


Парох Мирчета Шљиванчанин иконом Светог Василија и Часним крстом замолио је оне који су дошли да граде перионицу, да оставе тај посао, ово место и оду, што су радници и учинили. Прота Мирчета је казао да градња свакога храма најре почиње у срцима људи, а потом та духовна градња прелази и на физичку.


- Ако има места на кугли земаљској, где се идеја о градњи храма у толико срца родила онда је то ово место и зато је оно нама важно. Иако је он за неке обичан плато бетонски, бивша пијаца, за верне који знају и желе да граде овај храм, то је већ свето место јер су се на њему много пута сабирали и Богу уносили молитве, ложили бадњака, славили Васкрс и празник Светог Василија, казао је прота Мирчета.


Он је подсетио да је кроз правну процедуру, у складу са законима о планирању и градњи, све урађено како би била омогућена градња.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ГНЕВ ВЕРНИКА СПЦ У ЦРНОЈ ГОРИ: На режимском прогону цркве


- Хвала Богу, што је најважније, народ православни то жели, подржала су нас и браћа наша исламске вероисповести и наша браћа католици. На жалост, то нијејсно оној браћи која управља градом. Они су слепи да виде потребе, муку и угроженост свога народа који овде живи, и духовну и материјалну. Зато је овде потребно много молитве, а она ће још више распламсати жељу за градњу овог храма, истакао је свештеник Шљиванчанин, поручујући:


- Нека не мисли нико да ћемо одустати, јер одустати не можемо. То није наша приватна ствар илични бизнис, то није ради нашег личног богаћења и хира, него то је осећање Боје воље и Светог оца Василија Чудотворца, слава му и милост, воље, љубави и жеље народа који живи овде.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Мирољуб Марјановић

17.10.2019. 08:22

Ништа без Чудотворца . Вероватно ће он.на другом терену обезбедити редовну кишу како би могли да перемо аутомобиле .