Нурковић остаје без фотеље: Политичка смена председника Рожаја у режији Бошњачке странке

М. СЕКУЛОВИЋ

14. 10. 2019. у 01:00

Нурковић остаје без фотеље: Политичка смена председника Рожаја у режији Бошњачке странке

Ејуп Нурковић

Партијски другови кивни, општину додатно задужио за 15 милиона

ВИШЕ нема никакве дилеме - председник Општине Рожаје Ејуп Нурковић биће ускоро смењен, сазнају "Новости" из поузданих извора. До смене ће доћи уз гласове одборника владајуће Бошњачке странке, чији је кадар, а која се у Рожајама изборила за апсолутну победу на локалним изборима. Међутим, после интервенције централе, у коалициону власт "убачени" су ДПС и Социјалдемократе.

- Са сменом се отезало због здравствених проблема лидера странке. Међутим, чекање нас само гура у хаос - речено је, за "Новости", у ОО БС Рожаје, где нису задовољни учинком Нурковића у претходних готово шест година, колико је на челу Општине.

Прочитајте још - Специјални "чешља" Нурковића

- Нисмо задовољни ни ми из врха странке - речено је "Новостима", уз напомену да је Нурковић за свог мандата Општину задужио за додатних 15 милиона евра, па је дуг нарастао на чак 24 милиона. Баш као што је порастао и број запослених у локалној управи и јавним предузећима и установама на 540.

БЕЗ ПОДРШКЕ ПРЕДСЕДНИК Општине није у стању да контролише своју функцију зато што нема подршку у својој партији. Општина се налази у стању хаоса и без јасног пута који би указао на излазак из тешке ситуације у којој се налазе грађани и привреда, сматра шеф Клуба одборника у СО Рожаје Ален Калач, док у ДПС-у мудро ћуте и чекају да ово питање дође на дневни ред. Ново избегавање Нурковића да се расправља о његовом раду значило би аутоматски и његов пад са функције председника Општине.

Иначе, рад Нурковића и локалне управе, односно њихово газдовање средствима грађана, испитује Специјално тужилаштво, потврђено је, за "Новости", у ОО БС Рожаје.

- Кап је прелила чашу на последњој седници СО Рожаје, када је Нурковић по други пут са дневног реда повукао извештај о свом раду за прошлу годину - објашњавају у БС. - Претходно је и од наших одборника добио препоруку да доради информацију, јер не одражава право стање.

Међутим, игнорисао је партијске органе и одборницима понудио непромењени документ и тако био принуђен да га поново повуче из расправе - кажу у врху БС, чији одборници у Рожајама нису прихватили завршни рачун Општине за 2017. годину, а на истој седници није прихваћен ни његов предлог ребаланса буџета за 2018.

- Код нас се свака одлука доноси после консултације са врхом странке - каже, за "Новости", председник Општинског одбора БС у Рожајама Рахман Хусовић, који је био један од најозбиљнијих кандидата за функцију председника.

Он истиче да странка неће дозволити да иједан појединац буде изнад странке и интереса грађана, као и да ће стати на пут непотизму и нетранспарентности трошења буџетских средстава, нераду и нестручности.

- Врло брзо ћемо се позабавити учинком Нурковића на функцији председника Општине. Било је доста грешака, свесни смо тога, али има начина да се престане са таквим понашањем. Бошњачка странка не сме да пада на истим грешкама на којима су пали наши претходници из ДПС-а - сматра Хусовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације