Кинези желе да граде на Жабљаку хотел од 100 соба

Танјуг

12. 10. 2019. у 17:17

Кинези желе да граде на Жабљаку хотел од 100 соба

Жабљак Фото Н. Параушић

Кинеска компанија "U-Tour" заинтересована је за инвестирање у Север Црне Горе, пре свега на Жабљаку, где жели да гради хотел од 100 соба по стандардима хотелског ланца "Мериот"

Кинеска компанија "U-Tour" заинтересована је за инвестирање у Север Црне Горе, пре свега на Жабљаку, где жели да гради хотел од 100 соба по стандардима хотелског ланца "Мериот", саопштено је на састанку председника Владе Црне Горе Душка Марковића и председника "U-Tour" Фенг Бина.

"Кинеска туристичка индустрија је јако заинтересована за Север Црне Горе и с обзиром на број кинеских туриста који посећује вашу земљу, сматрамо да је паметна идеја имати хотеле у овом делу државе", казао је Фенг и додао да Кинези све више разумеју Црну Гору, а да им је на северу посебно интересантан мост на Ђурђевића Тари.

Констатујући да у Црној Гори до сада није било директних кинеских инвестиција, да су кинеске компаније присутне као извођачи радова на капиталном пројекту ауто пута, црногорски премијер Марковић је поздравио интересовање и намеру инвестирања у туризам, преноси РТЦГ.

Он је додао да ће Влада створити правне претпоставке како би намера те компаније да гради хотел на Жабљаку могла да се реализује.

Како наводе из Владе Црне Горе, "U-Tour" је највећа приватна туристичка компанија у Кини, а поред туризма се баве и међународним финансирањем, као и улагањем у хотелске капацитете.

"Групација је инвестирала у хотеле у Јапану, Норвешкој, Швајцарској, а у свом власништву имају велики број туристичких агенција широм Европе", наводи се у саопштењу.

Како је казао Фенг, у Црну Гору годишње дође 40-50.000 кинеских туриста, а очекивање је да се тај број у наредних пет година учетворостручи.

На састанку је разговарано и о могућностима за улагање у друге секторе, пре свега енергетику, у пројекте везане за обновљиве изворе енергије, и пољопривреду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације