Крв офарбала зидове и плафон, чуло се запомагање “Спасите ми брата”: Стравичне сцене после трагедије у Тузли

О. МАТАВУЉ

11. 10. 2019. у 22:02

Крв офарбала зидове и плафон, чуло се запомагање “Спасите ми брата”: Стравичне сцене после трагедије у Тузли

Форензичари на терену Фото Аваз

Незапамћена породична трагедија одиграла се у тузланском насељу Паша бунар. Несрећи претходила свађа супружника током које је муж дохватио нож

ВЕЛИКА породична трагедија одиграла се у петак у Тузли када је Хајрудин Захировић ножем убио своју супругу Џениту, а потом се разнео бомбом. У експлозији је рањен и њихов син Аднан (20).

Трагедија се догодила око 7.30 у тузланском насељу Паша бунар, у стану у коме су супружници живели заједно са синовима близанцима.

Први резултати истраге указују да је злочину наводно претходила свађа између супружника током које је Хајрудин, под неразјашњеним околностима, дохватио нож и њиме убио своју супругу Џениту. Схвативши шта је направио Хајрудин је извршио самоубиство легавши на ручну бомбу, а услед експлозије је рањен и њихов син Аднан.

Комшије су за федералне медије испричале да су чуле када је у стану нешто пукло. Најпре су помислили да је нешто пало, да би након тога пред зградом угледали Едина Захировића, који је запомагао: "Спасите ми брата".

На место трагедије убрзо су стигле полиција и хитна помоћ, која је рањеног Аднана превезла у УКЦ Тузла.

Комшије породице Захировић су у шоку и не могу да верују шта је снашло ову породицу. Захировиће познају као мирне и фине људе, добре комшије с којима никада нису имали проблема.

- Ништа није указивало на трагедију. Знамо их цели живот. Нормални су људи и стварно не знам шта би могао бити разлог тако стравичног злочина. Аднан и Един су супер момци и не знам како ће ово да поднесу и преживе - рекао је Сеад Јогунчић.


Фото Аваз Износе тела из зграде


Док су у неверици посматрали полицијски увиђај, станари зграде препричавали су и речи једног од комшија који је, пре доласка полиције, завирио у стан Захировића.

- Причају да су плафон и зидови стана били окупани крвљу, а делови тела разбацани по стану. Не могу ни да замислим какав је то био призор - каже један од станара зграде.

Зграда у којој се десио злочин


ИСТРАГА У ТОКУ

АДНАН Арнаутовић, портпарол Кантоналног тужилаштва у Тузли каже да се детаљи трагедије истражују, али да све указује на то да је муж ножем убио супругу, а потом извршио самоубиство бомбом.

- Тела су превезена на обдукцију, а више детаља биће познато по завршетку истраге - рекао је Арнаутовић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ivana Saric Veljkovic

11.10.2019. 22:41

Otkud bomba? E, šta je ovo što nikad nije bilo? Ubiju ženu, djevojku, pa onda sebe?! Svaki dan, ali svaki dan na ovim našim prostorima.

Brutus

12.10.2019. 10:49

Bog te maz'o ubiješ majku svoje dece zato što neće da tobom, koji vrhunac kukavičluka i sebičluka. Da se znalo ranije kakav je zlicinac..