Смедеревац ослобођен оптужби за тероризам у Црној Гори

В. К. - С. Ђ.

11. 10. 2019. у 12:53

Смедеревац ослобођен оптужби за тероризам у Црној Гори

Милош Јовановић, фото РТЦГ

СДТ одустало од оптужбе против Милоша Јовановића за покушај тероризма. Милан Кнежевић: Ово је доказ да се радило о монтажи "државног удара"

ВИШИ суд у Подгорици донео је пресуду којом се оптужба против Милоша Јовановића из Смедерева одбија због кривичног дела - стварање криминалне организације у процесу познатом као покушај "државног удара".

Одлука је донета након што је специјални државни тужилац Саша Чађеновић у завршној речи на главном претресу одустао од даљег кривичног гоњења. Као што је познато, Јовановићу се судило у одвојеном поступку, јер је он из Црне Горе побегао неколико дана након изношења одбране, када је потврдио многе наводе из оптужнице о наводном покушају свргавања власти у Подгорици.

Јовановић је тада рекао да је 18. октобра 2016. авионом стигао у Подгорицу како би обавио посао за Сашу Синђелића, касније сведока сарадника у овом процесу. Да пиротехником и Молотовљевим коктелима "удари" на зграду једне политичке партије у Подгорици, али да то није урадио из страха да неког не повреди, па је на згради само поломио два стакла и од Синђелића добио 500 евра за извршени задатак. Јовановић је рекао да је 16. октобра био са Синђелићем, када је он у једној београдској фирми за обезбеђење тражио "педесет дрчних момака који би обукли униформе црногорске полиције и тукли се са њима".ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -Милионске одштете Шарићу и Лончару?


- Ово је најбољи доказ да се радило о скандалозно криминалној монтажи "државног удара" - казао је у реаговању Милан Кнежевић, који је са Андријом Мандићем (лидери ДФ-а) у првостепеној пресуди Вишег суда осуђен на пет година затвора!

ХОТЕЛ

КНЕЖЕВИЋ подсећа да Јовановић није био једини оптужени држављанин Србије који је на суђење долазио из хотела "који му је плаћало Специјално полицијско одељење".
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације