СЕКС СКАНДАЛ ИЗ ХРВАТСКЕ ТРЕСЕ МАЂАРСКУ: Градоначелник баханалисао на јахти са проституткама? (ФОТО)

Novosti Online

среда, 09. 10. 2019. у 22:52

СЕКС СКАНДАЛ ИЗ ХРВАТСКЕ ТРЕСЕ МАЂАРСКУ: Градоначелник баханалисао на јахти са проституткама? (ФОТО)

Жолт Боркај Фото ЕПА

Луксузни брод је пловио у близини Дубровника у време кад су фотографије, од којих су неке врло експлицитне, снимљене
ЖОЛТ Боркај, градоначелник Ђера из владајуће странке Фидес Виктора Орбана, рекао је да се неће повући из предизборне кампање након што су процуриле фотографије и видео на којем се види његов секс с наводном проститутком на луксузној јахти.

Прочитајте још: ФУДБАЛСКИ СЕКС СКАНДАЛ: Играчи белгијског клуба силовали дрогирану девојку, процуреле ужасне фотографије


Да ствари буду још занимљивије, барем за хрватску јавност, јахта се налази у Јадранском мору, како пише мађарски портал Index.hu.

А како пише мађарски новинар и политички научник Балаш Цеко, јахта је пловила у близини Дубровника у време кад су фотографије, од којих су неке врло експлицитне, снимљене.

- Девет дана до локалних избора у Мађарској - фотографије градоначелника Ђера Жолта Боркаја у друштву неколико проститутки на броду у близини Дубровника објављене су на интернету. Боркај је био председник Мађарског олимпијског одбора (2010. - 2017.), али изгубио је поверење премијера Орбана пре две године - написао је Цеко на Твитеру.

Twitter Balazs Csekö


Прочитајте још: АФЕРА РЕКЕТ: Потпредседница Собрања новоосумњичена


Градоначелник који је ухваћен „ин флагранти“ с наводним проституткама дао је изјаву за локалну телевизију у понедељак. У њој се извинио породици, али и инсистирао да није прекршио закон и да није користио јавна средства за своје летовање.

Блогер који је објавио фотографије тврди да је градоначелник шмркао кокаин на јахти.

Понудио је још једну занимљиву обрану, тврдећи да су фотографије и видео "делом праве, а делом манипулиране". Додао је да се неће повући из избора.
- Нећу одустати од (града) без борбе и предати га људима који су га неспособни водити и неспособни осигурати му напредак – рекао је Боркај.

Twitter Balazs Csekö


Фотографије је објавила непозната особа на блогу под називом "Ez az ördög ügyvédje" ("Ово је ђавољи адвокат"), који је у међувремену из непознатих разлога угашен. Овај блогер је у објави тврдио да је Боркај био на јахти прошлог маја, на крстарењу Јадранским морем, у друштву познатог мађарског адвоката Золтана Ракосфалвија.

Такође, блогер тврди да је крстарење финансирано илегалним пословима са некратнинама повезаним са општином, да су три девојке проститутке и да се на забави интензивно конзумирао кокаин. Дрога се, додуше, не види на објављеним фотографијама, али блогер, који себе назива "ђавољим адвокатом", запретио је да ће објавити снимке на којима Боркај "шмрче кокаин" и друге.

Блогер тврди да је и сам као адвокат учествовао у коруптивним делима Боркаја и других.

Twitter Balazs Csekö

ОРБАНОВ ФИДЕС: ТО ЈЕ ЊЕГОВА ПРИВАТНА СТВАР

Фидес је на секс-скандал свог градоначелника реаговао констатацијом да је то његова приватна ствар, пише мађарски портал на енглеском језику Hungary Today. "Случај је део приватног живота Жолта Боркаја, стога га нећемо коментирисати", саопштило је одељење Фидеса за односе с јавношћу.

Локални Фидес је пак одговорио да је цурење експлицитних фотографија део оркестриране акције опозиције, но да акција није пошла по плану. "Људи су бесни због употребе таквих алата будући да се Ђер (под Боркајевом влашћу) гради и улепшава."

Опозиција, с друге стране, тражи одговоре по питању новца којима је Боркај платио наводе проститутке и журке на јахти.

- Ако неко учествује на забави помоћу средстава бизниса који је зарадио милијарде захваљујући одлукама политичара Фидеса, онда то постаје јавно питање - рекао је заједнички кандидат опозиције за градоначелника Гергели Карацони.

Кандидат странке Моментум, Акос Хегедис, позвао је Боркаја да се повуче из изборне трке јер снимци и фотографије, како тврди, нису приватна ствар - јавност увек има право знати лаже ли политичар.

(index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

буки

09.10.2019. 23:06

Не разумем зашто је битно за грађане са ким градоначелник упражњава секс? Онда је битно и са ким руча, плива, шета или вози бицикл.

Mare

09.10.2019. 23:12

Sta je sporno!? Ne moze covek ni da se opusti u bahanalijama a da ga novinari ne smaraju!

Thor

10.10.2019. 00:39

zna covek da uziva, pa to ti je. Da je bio sa deckom ili vise njih, bio bi unapredjen u briselskog komesara.

Jabre

10.10.2019. 08:00

Šta je trebao da bude u crkvi na kolenima ? Nije prekršio nikakav zakon tako da ne vidim gde je problem.