ПОДГОРИЧАНИН Влатко Рашовић, бивши возач и шеф курирске службе "Атлас групе", пристао је да буде сведок сарадник у поступцима који се воде против његовог некадашњег шефа одбеглог Душка Кнежевића.

Како сазнајемо Рашовић је пристао да чак у две истраге буде сведок Специјалног тужилаштва пред чијим тужиоцима је детаљно испричао све о малверзацијама и криминалним радњама одбеглог Кнежевића, о којима, много зна јер је по сопственом признању и сам у њима учествовао.

Након детаљног исказа, Специјално тужилаштво је, недавно, предложило Вишем суду да прихвати предлог и додели му статус сведока сарадника у засада, два предмета.

На основу његовог признања, додаје наш саговорник, истражитељи су дошли до бројних материјалних доказа, међу којима је и нотес у којем је одбегли Кнежевић водио евиденцију коме је дао и коме намерава да да новац.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душко Кнежевић тврди да има још доказа против режима: Милову торбу чувам за финале (ВИДЕО)

Сведок сарадник је истражитељима, сазнајемо, детаљно објаснио како је Кнежевић, у већини случајева слао новац тим особама, а истражитељи немају основа да сумњају у његов исказ јер је по сопственом признању и сам учествовао у достављању кеша.


Душко Кнежевић

Рашовић је, подсетимо, хапшен крајем септембра 2017. године, када је Специјално тужилаштво покренуло истрагу о прању новца. У истој акцији због истог дела, ухапшено је још пет возача "Атлас групе".

У наставку истраге за помагање у прању тог новца осумњичен је и бивши градоначелник Подгорице Славољуб Стијеповић.

Специјално тужилаштво до сада је подигло три оптужнице против Кнежевића и чланова његове криминалне групе, а најмање још толико истрага против њега је у току.


ДРУГИ СВЕДОК

РАШОВИЋ је други по реду сведок сарадник. Тај статус претходно је добио бивши извршни директор "Атлас банке" Ђорђе Ђурђић.