Радови вредни шест милиона евра

М. С.

09. 10. 2019. у 20:27

Радови вредни шест милиона евра

Фото: Влада Црне Горе

Премијер Црне Горе Душко Марковић у Плаву
Овде сам био у марту, и имао састанак са председником Општине и његовим тимом. Направили смо тада анализу онога што се дешава у Плаву које не прати само њихова потреба за развој и инвестицијама него и за санацијом локалних јавних финансија. Тада смо обећали да ће се ствари у Плаву променити, да ћемо Плаву дати нови садржај и нови инвестициони замах и, наравно, радити на стабилизацији локалних јавних финансија као снажној подршци једном таквом Владином опредељењу. И као што се сећате, такође сам рекао да ћу редовно долазити у Плав и пратити шта се у Плаву дешава. Због тога сам данас овде на крају године, када истиче грађевинска сезона.

Ово је у среду у Плаву казао премијер Душко Марковић, који је обишао више градилишта у општини Плав где се из капиталног буџета изводе радови вредни око шест милиона евра, и том приликом изразио задовољство током радова и сарадњом са локалним руководством.

Прочитајте још - НЕВЕРОВАТНА ПОРУКА ПРЕМИЈЕРА ЦРНЕ ГОРЕ: Не може о Закону о вероисповести говорити црква која је против НАТО и ЕУ

Председник Владе је обишао радове на првој фази пута Плав-Војно село-Гусиње, вредне 850.000 евра као и радове на реконструкцији Прњаворске улице, укупне вредности око 670.000 евра и радове на градњи новог градског трга вредне око пола милиона евра.

Црногорски премијер рекао је у разговору са грађанима да локална владајућа коалиција функционише добро и складно, да Влада и локална власт у Плаву раде предано и заједно, да се то види и да први пут Влада има из Плава и подршку и притисак.

- Импресиониран сам како то ради локално руководство Општине Плав од председника до комплетног његовог тима. То и мени даје елан - рекао је премијер, који се, како је саопштено из Владе Црне Горе, са локалним руководством сагласио да даљи приоритети треба да буду пројекат пута ка Дечанима на Косову и заштита и валоризација Плавског језера.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације