АФЕРА РЕКЕТ: Потпредседница Собрања новоосумњичена

Танјуг

09. 10. 2019. у 17:15

АФЕРА РЕКЕТ: Потпредседница Собрања новоосумњичена

Фросина Ременски Фото Facebook

Афера Рекет у Северној Македонији се проширује, те су новоосумњичени посланица из владајућег Социјалдемократског савеза и потпредседница македонског Собрања Фросина Ременски и заменица председника Међународног савеза Јасна Мандић
Афера Рекет у Северној Македонији се проширује, те су новоосумњичени посланица из владајућег Социјалдемократског савеза и потпредседница македонског Собрања Фросина Ременски и заменица председника Међународног савеза Јасна Мандић, наводи портал Плусинфо.

Према неофицијелним подацима Плусинфо, осумњичени су и отац Бојана Јовановског-Боки 13, Миле Јовановски, као и једна асистенткиња.

У новој истрази, Боки 13 је осумњичен за изнуду и прање новца, док су остали четворо за помагање дела изнуде, док су троје за прање новца.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОЗЛИЛО МУ И ОНЕСВЕСТИО СЕ: Боки 13 са саслушања на носилима хитно пребачен у болницу (ВИДЕО)

За изнуду као правни субјект се суњичи и Међунардни савез, на чијем је челу био Боки 13, док је Ременска била почасни председник тог удружења.

Према доказима скопског тужилаштва, Боки 13 је искоришћавао документе савеза на основу којих је обмануо управитеље две грађевинске компаније.

Македонски премијер Зоран Заев након информација да је потпредседница Собрања и функционерка владајућег Социјалдемократског савеза Фросина Ременски новоосумњичена у афери Рекет, рекао је да ће остати при својим ставовима, те да ће је искључити из свих партијских функција.

"Стојимо иза својих речи и од тога нема бежања. Када неко лице буде осумњичено или оптужено онда преузимамо меру санкције која значи искључење тог лица све док не докаже своју невиност", истакао је Заев.

У афери Рекет осумњичена је и бивша шефица Специјалног тужилаштва у Северној Македонији Катица Јанева која је, према наводима скопског тужилаштва, злоупотребила службени положај и овлашћења, омогућавајући оштећеном, у овом случају Јордану Камчеву, да буде пуштен из притвора након што је платио рекет од 1,5 милиона евра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације