Хрватски министар најавио подршку Албанији

Бета

05. 10. 2019. у 18:19

Хрватски министар најавио подршку Албанији

Фото ЕПА / Давор Божиновић

Наши албански пријатељи знају врло добро да могу рачунати на пуну подршку Хрватске јер је проширење ЕУ, уз испуњавање услова који се траже.., у нашем интересу", рекао је министар Давор Божиновић

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић најавио је у Задру подршку Хрватске Албанији на "европском путу" који је, како је рекао, и у хрватском интересу. Хрватска подршка, како је пренето, посебно ће доћи до изражаја од почетка следеће године, када Загреб преузме председавање Саветом ЕУ.

"Албанија је у фази када очекује отварање преговора с Европском унијом. Наши албански пријатељи знају врло добро да у томе могу рачунати на пуну подршку Републике Хрватске јер је проширење ЕУ, уз испуњавање услова који се траже.., у нашем интересу", рекао је министар Божиновић после Међународног скупа о албанологији, јавила је агенција Хина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕОЧЕКИВАН ПОЗИВ: Ево шта су бранитељи поручили Милораду Пуповцу

Божиновић је у Задру с министром унутрашњих послова Албаније Сандером Љешајем разговарао о заштити граница од илегалних миграната и изразио задовољство што је Албанија потписала споразум с граничном службом ЕУ, Фронтексом, и тиме што је 11 хрватских полицијских службеника ангажовано на заштити граница Албаније од илегалних миграната.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (13)

HVALA BOGU STO NISTE I NASI PRIJATELJI

05.10.2019. 19:04

Prijatelj naseg neprijatelja isto je nas neprijatelj.

Istoričar

05.10.2019. 21:56

Kažu da su najgori oni, što su iz pravoslavne vere prešli u muslimansku i katoličku veru. Božinović je potomak pravoslavnih Srba iz Like, i ovaj novokomponovani Hrvat bi da bude veći katolik od Pape, pa udvorništvu nikad kraja. Kao i njegov kolega ministar Krstičević, koji je zaboravio da promeni prezime u Križanović, jer Krstičević je čisto srpsko prezime. A takvih je skoro polovina današnjih Hrvata i 90 % muslimana iz bivše Jugoslavije.

A što se vi koprcate

06.10.2019. 15:11

@Istoričar - Lepo proverite, pa ćete videti... Pre 150 godina ste bili Srbi.

БГД - 011

06.10.2019. 02:29

Као што лепо каже наш народ: "сличан се сличном радује"...

Znam dosta Božinovića

06.10.2019. 15:13

al' su oni svi Srbi... odakle je ovaj ispao, pojma nemam.