РУСКА АМБАСАДА ПОРУЧИЛА: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ

Танјуг

петак, 04. 10. 2019. у 17:00

РУСКА АМБАСАДА ПОРУЧИЛА: Не мешамо се у унутрашње ствари БиХ

Амбасада Руске Федерације у БиХ

Очигледно је да се један од конститутивних народа у БиХ противи чланству у НАТО-у, саопштила је Амбасада Руске Федерације
Русија се никада није мешала у унутрашње ствари БиХ и нема такве намере, али са жаљењем бележи непрекидне покушаје увлачења народа БиХ у орбиту војно-политичке Северноатлантске алијансе, чему се један од конститутивних народа противи.


То је саопштила Амбасада Руске Федерације у БиХ, која скреће пажњу на чињеницу да сви који су упознати са реалном ситуацијом у савременој БиХ могу видети да нема ни знакова консензуса у локалном друштву у погледу чланства у НАТО-у.


"Очигледно је да се један од конститутивних народа у БиХ противи чланству у овом војном блоку, да није заборавио малигну улогу коју је Алијанса одиграла током сукоба у БиХ и на Косову 1995. и 1999. године, и да се противи интеграцији у НАТО, што је, са тачке гледишта логике и здравог разума, сасвим разумљиво", истиче се у саоштењу, пренели су медији у БиХ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЛАВРОВ УПОЗОРИО: САД покушавају да ревидирају Бриселски споразум и увуку тзв. Косово у НАТО


Израчено је и уверење да вештачко увлачење БиХ у евроатлантску орбиту поткопава унутрашњу политичку стабилност, ствара нове поделе и у супротности је са логиком Дејтонског мировног споразума у којем је предвиђено доношење виталних одлука искључиво на основу консензуса три конститутивна народа.


Нопомину да поштују суверену вољу народа.


"У вези са наставком тумачења става Русије о евроатлантским интеграцијама БиХ, хтели бисмо коначно да разјаснимо ово питање. Наглашавамо да се Русија никада није мешала у унутрашње ствари БиХ, није имала и нема такве намере. У таквим категоријама не радимо у принципу, поштујемо суверену вољу народа", наводи се у саопштењу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

тлн

05.10.2019. 08:51

Уколико БиХ угурају у нато, Русија треба да анектира Републику Српску и направи војну базу у истој.....да постанемо Руска губернија и да укинемо смрдљиву марку и уведемо Српску рубљу као званичну валуту!!! Што даље од еу и нато!!