"Торцида шурује са Милорадом Пуповцем који води антихрватску кампању, а у Ријеци живи свега 6,5 одсто Срба па нема потребе за врбама", скандалозне су речи које је изрекла ријечка ХДЗ-овка Ивона Милиновић у радио емисији коју је водио Марко Јурич, познат по шовинистичким иступима против Срба.

”Нама не требају у Ријеци врбе, можда по неким селима у Далмацији где Срба има 30 до 40 одсто”, рекла је ријечка политичарка, уз напомену да су ”они увредили наш град”.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ХРВАТСКО ТУЖИЛАШТВО: Кривичне пријаве против Пуповца због поређења са садашње државе НДХ

Ријечка политичарка тако је реаговала након што су она и водитељ емисије цитирали Торцидину песму ”Шугава Ријеко, смрдљиви граде, побићу пола твоје Армаде, шугава Ријеко пуна си Срба, не брини Ријеко, има још врба”.

”Непримерено је певати ту песму и давати аргумент Пуповцу да сутрадан плаче да су Хрвати фашисти”, рекла је ријечка политичарка.

За Милиновићеву навијачи ”Хајдука” облаче мајицу на којој пише ”Уби Србина” како би Милорад Пуповац могао да реагује.”То је једна оријунашка политика”. На крају разговора Ивона Милиновић је констатовала и да постоји у Ријеци ”српски мафијашки лоби”.

Ивона Милиновић која је уједно и председница Одбора за националне мањине града Ријеке већ је пре у неколико наврата имала сличне иступе, па је и тражила да се прекине са финансирањем загребачких ”Новости” јер ”сваком нормалном Ријечанину оне узрокују душевне боли”.

До сада нико из ХДЗ-а није реаговао.