ХРВАТСКО ТУЖИЛАШТВО: Кривичне пријаве против Пуповца због поређења са садашње државе НДХ

Танјуг

четвртак, 03. 10. 2019. у 18:17

ХРВАТСКО ТУЖИЛАШТВО: Кривичне пријаве против Пуповца због поређења са садашње државе НДХ

Фото Танјуг / АП

Главни државни тужилац, Дражен Јеленић, изјавио је да та правосудна иституција поступа по више кривичних пријава поднетих против председника СДСС, Милорада Пуповца
Главни државни тужилац, Дражен Јеленић, изјавио је данас да та правосудна иституција поступа по више кривичних пријава поднетих против председника СДСС, Милорада Пуповца, због изјаве у којој је Хрватску упоредио са усташком НДХ и оцене да је Хрватска фактор нестабилности у региону.

"Ми се бавимо поднесеним кривичним пријавама, ако је неко поднео кривичну пријаву сматрајући да из неког интервјуа или било којег новинског чланка произлазе одређене сумње на неко кривично дело, онда се ДОРХ тиме бави. Одлука ће бити донесена кад дође време за ту одлуку", рекао је Јеленић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Pupovac:Neka mi sude kad osude ubice Srba

Одговарајући на замерке појединаца из Заједнице удружење ратних инвалида домовинског рата (Хвидре) да тужилаштво одуговлачима са поступањем у случају Пуповца, Јеленић није желео да нагађа када би та одлука могла бити донета.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  Traže istragu protiv Pupovca, optužuju ga za rušenje Ustava

Додао је и да се не осећа лично прозваним од Хвидре по том питању, пренео је загребачки Вечерњи лист.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Srba

03.10.2019. 19:02

Naravno da je Dr Pupovac nevin,upravo zato bi njegova javna "likvidacija" iz politickog mulja ili osvestila ili unistila razbijace i krvnike nad mirom i slobodom

Mikiboy

03.10.2019. 21:10

Pupovcu je vrlo lako da dokaze slicnosti ali Hrvatskoj ce biti tesko da dokazu razlike.