Првооптужени у афери "Рекет" Бојан Јовановски-Боки 13 данас је у Апелационом суду у Скопљу на јавној седници захтевао да буде пуштен из притвора због здраствених разлога, преноси портал Плусинфо.

Он је у свом обраћању у суду говорио о свом здраственом стању.

"Нити мој ментални склоп, нити повезаност са породицом, нити мој лик и дело указују да ћу побећи. Када сам био ухапшен нисам бежао већ сам кренуо на уплаћени одмор од седам дана. Најбитнија ствар је да ја живим да бих доказао истину у овом случају, своју невиност", рекао је Јовановски.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Боки 13 још у притвору

Јовановски је у притвору по три основа, због могућности да утиче на сведоке, да понови дело и опасности од бекства.

Његов адвокат Сашко Дуковски рекао је да Боки 13 не може да утиче на сведоке јер је истрага већ завршена и да су они 23. септембра добили решење о томе.

Јовановски, као првоосумњечени у афери "Рекет" о изнуди 1,5 милиона евра од скопског бизнисмена Јордана Камчева у замену за ослобађање од притвора, налази се у притвору од 15. јула.

У овој афери касније је ухапшена и шефица Специјалног тужилаштва у Северној Македонији након што је италијански лист "Ла Верита" на свом порталу објавио прислушкиване разговоре између Бокија 13 и Камчева у којима се чује и глас Јаневе која се обраћа Камчеву речима да не брине и да ће све бити ок.

Јанева је осумњичена за злоупотребу службеног положаја, јер само је она могла да одобри решење о ослобађању из притвора осумњичених у случајевима из тог тужилаштва, у овом случају бизнисмена Камчева.