Никола Богојевић, ухапшен је због сумње да је 26.септембра у вечерњим сатима испалио смртоносни хитац у 33.годишњег Подгоричанина Бранка Вучковића. То је званично саопштено је конференцији коју је поводом расветљавања овог злочина одржана у Управи полиције. Начелник подгоричке полиције Милован Павићевић, новинарима је саопштио да не постоје подаци да је осумњичени имао саучеснике и додао да је током истраге утврђено да је кобне ноћи осумЊичени чекао у заседи најмање сат.

Прочитајте још - ПУЦЊАВА У ПОДГОРИЦИ: Убијен Вучковић

- Током истраге утврђено је да је осумњичени познавајући навике и склоности оштећеног најмање сат времена чекао оштећеног у Улици Октобарске револуције припремајући се за извршење кривичног дела. Када је уочио оштећеног приликом паркирања свог мотоцикла, пришао му је с леђа и у њега испалио смртоносни хитац. Приликом доласка на лице места, извршења и бекства након извршеног кривичног дела, извршилац је носио тамну гардеробу и качкет на глави планирајући да тако остане неоткривен - казао је Павићевић.

Полиција је ипак, на основу, објашња први човек подгоричке полиције, оперативних података високог степена поузданости усмерила своје капацитете у циљу прикупљања материјалних доказа. И то им се исплатило. Поред веће количине дроге и оружја, током претреса пронашли су и гардеробу коју је критичне ноћи носио убица. Павићевић открива и позадину злочина.

- Позадина самог убиства су свакако криминалне активности и извршиоца и оштећеног а у односу на сам мотив убиства остављам да се то конкретизује у самом току поступка. У делу саме позадине овог дела свакако је важно истаћи због свеукупне јавности, да је претресом стана који користи оштећени пронађено 120 грама опојне дроге хероин, око 300 грама смеше са траговима опојне дроге хероин и вага за прецизно мјерење. Претресима код осумњиченог лица осим оружја и других предмета кривичног дела такође су пронађени и наркотици који су и у једном и у другом случају били намењени уличној дистрибуцији - казао је Павићевић.

Додаје да је осумњичени, као што је то био и убијени Вучковић безбедносно интересантан полицији с аспекта различитих видова криминалитета.