ОДБИЈЕНА ЖАЛБА СРБИНА: Синђелића изручују Хрватској

С. ЂОКИЋ

01. 10. 2019. у 00:28

ОДБИЈЕНА ЖАЛБА СРБИНА: Синђелића изручују Хрватској

Фото Вијести

Саша Синђелић, држављанин Србије, треба да буде спроведен на издржавање казне затвора у трајању од 21 године. Осуђен је за тешко убиство и тешку крађу

СУДИЈЕ Апелационог суда Црне Горе одбиле су као неосноване жалбе и потврдиле одлуку колега Вишег суда којом је одлучено да се Саша Синђелић, држављанин Србије, изручи Хрватској ради издржавања затворске казне. То је званично саопштено из тог суда. Иначе Синђелић је био сведок сарадник у случају "државни удар".

- У поступку одлучивања Апелациони суд Црне Горе је утврдио да је првостепени орган на правилан и законит начин утврдио да су испуњене законске претпоставке за изручење окривљеног Саше Синђелића. Побијаним решењем није повређено нити једно право прописано Европском конвенцијом о екстрадицији, Закона о међународној правној помоћи у кривичним стварима и Уговора између Републике Црне Горе и Републике Хрватске о изручењу - саопштено је из суда.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ОДБИЈЕН ЗАХТЕВ САШЕ СИНЂЕЛИЋА: Ништа од азила


Решењем Вишег суда утврђено је да су испуњене законске претпоставке за изручење држављанина Републике Србије окривљеног Синђелић В. Саше, из Смедерева, по замолници за изручење Министарства правосуђа Републике Хрватске од 15. 7. 2019. године.

- Синђелић треба да буде спроведен на издржавање казне затвора у трајању од 21 године. Пресудом Жупанијског суда у Вуковару осуђен је за тешко убиство и тешку крађу - наводи се у саопштењу Апелационог суда.

Судија Сузана Мугоша недавно је окончала писање пресуде за "државни удар", према којој су, између осталих, опозиционари Андрија Мандић и Милан Кнежевић неправоснажно осуђени на по пет година робије. Организатори - Руси, осуђени су укупно на 27 година робије. Синђелић је био сведок сарадник у овом случају који многи називају "процес века".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Potrosen i odbacen

02.10.2019. 10:15

....koliko trebas biti naivan, da bi od njih dobio pomoc i zastitu, pa ti opet budi svedok - saradnik! Pokusaj tako i u Hrvatskoj, mada su i oni isti, kao i "braca", crnogorci!!!