Покрет "Одупри се - 97 000" поново је у Подгорици одржао протест, који би требало да настави грађански бунт који је покренула афера "Коверат" са почетка године. Испред зграде Врховног државног тужилаштва окупило се више стотина грађана али и представници већине опозиционих партија. Протест је почео минутом ћутања за недавно преминулог посланика Демократског фронта Кочу Павловића.

Један од лидера покрета, Џемал Перовић казао је да је ово необичан скуп и да ће га посветити покрету "Одупри се".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - DEMONSTARCIJE PROTIV ĐUKANOVIĆA: Najavljeni protesti na Cetinju i u Podgorici

- Тај покрет је пробудио наду у Црној Гори. Добијали смо ударце споља и изнутра од најстрашнијег арсенала, да би скренули пажњу са својих непочинстава, јер су нам одузели слободу и опљачкали нашу Црну Гору - казао је Перовић.

Према његовим речима, нејединство у опозицији иде у прилог режиму.

- Одајем признање свима који су били у покрету и на стотине и хиљаде оних који су помагали да се протести организују. Све то захваљујући свести грађана који знају у каквој канализацији живе. Моћници злоупотребљавају судтво, тужилаштво и тајне службе, и телевизију. Али, неће им проћи. Велики протест зимус им је опомена и једино он је изазвао хладан зној код диктатора - поручио је Перовић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -  NASTAVAK PROTESTA U PODGORICI: Revolt ispred tužilaštva

Он је рекао да се институцијама не вeрује и да ће због тога само на улици наставити борбу за своја права, као и да властима помаже и нејединство у опозицији.

- На улици ће једног бити и 200.000 грађана. Власт, поред тога што је опљачкала државу, урушила је и морал. Кривица није на грађанима који продају глас за 50 евра, већ директно на властима. Њих је један посто у овој држави, а нас је 99 одсто који смо жртве овог режима и ми за један дан можемо да их срушимо, рекао је Перовић.

Поручио је и ће покрет "Одупри се" слушати све сугестије грађана као и да је хиљаде грађана желело да се укључи у покрет, али да они нису имали адекватан одговор и да се нису снашли.

Активисти су пред зградом ВДТ- а симболично бацили коверте, а присутни су на видео биму могли да гледају снимке са ранијих окупљања и преформанса покрета, али и снимке које последњих месеци кавности пласира одбегли бизнисмен Душко Кнежевић, а који указују на корупцију у наквишим државним институцијама.

- Од афере „КОВЕРАТ", сведоци смо неколико афера у низу, од којих би свака појединачно била довољна за оставке и хапшења високих функционера као и за пад Владе.

Али то би било нормално само у нормалним државама. Уместо тога ми имамо срамотно саопштење Удружења државних тужилаца у коме они имају "моралну обавезу и професионалну потребу да, као часне професионалце, јединствено и одлучно подрже Станковића и главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића - поручили су организатори.

Како истичу, грађани више немају коме да верују, већ кедино својим очима, ушима и здравом разуму.

- Знамо ко је узрок свих наших недаћа. Знамо да је хоботница развила енормну снагу, на корупцији, крађи, преварама, неморалу...

Зато смо ми обесправљени и осиромашени грађани дужни себи, својој деци и унуцима - да им се супроставимо. И дужни смо држави, коју су они присвојили само да би је опљачкали. Ако су нам заробљене државне институције, нама остаје само улица. Имамо једини, али и најјачи вид заједничког отпора - имамо протесте. Само на то они немају адекватан одговор - поручили су организатори.