Мило није поздравио Иринеја

В. К.

30. 09. 2019. у 13:30

Мило није поздравио Иринеја

Фото Танјуг / Мило Ђукановић

Шеф кабинета се у усменој комуникацију уобичајено захвалио на позиву и обавестио, о јавности већ познатој чињеници, да је председник у то време у Њујорку
ПРЕДСЕДНИК Црне Горе Мило Ђукановић није се извинио Његовој светости патријарху српском Иринеју што не може да буде присутан на прослави 800 година аутокефалности СПЦ и светосавља у Боки и Црној Гори, која се одржала у манастиру Подластва у Грбљу, иако је поглавар СПЦ на "Трпези љубави" казао да га је Ђукановић поздравио преко митрополита Амфилохија и поручио да му је жао што не може да присуствује јер је спречен.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Патријарх Иринеј: Не напуштајте своју отаџбину, опстаћемо као народ

- Шеф кабинета се у усменој комуникацији уобичајено захвалио на позиву и обавестио, о јавности већ познатој чињеници, да је председник у то време у Њујорку. Друге комуникације у вези са овим није било. Што се тиче патријархових очекивања у вези са признавањем Косова, то не бисмо ни коментарисали. Црна Гора самостално води конзистентну спољну политику полазећи од својих државних и националних интереса, доприносећи тако, по оценама са најмеродавнијих европских и светских адреса, и стабилности региона - саопштено је из Службе за информисање председника.

За свештенство и монаштво Митрополије црногорско-приморске и њене епархије, како наводе, повлачење признавања Косова је значајније од Ђукановићевог извињења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Кука вица

30.09.2019. 13:52

Каће Мило да подржави џамије и католичке цркве?