Кинези потврдили озбиљне намере за преузимање Алуминија

Танјуг

26. 09. 2019. у 11:22

Кинези потврдили озбиљне намере за преузимање Алуминија

Фото: Јутјуб принтскрин

Делегација кинеске државне компаније НФЦ, коју чине инжењери и финансијски стручњаци, посетила је Алуминиј како би направила процену производних капацитета и производног потенцијала у настојању спасавања посрнулог гиганта
Улазак кинеског гиганта металске индустрије "China Nonferrous Metal Industrys Foreign Engineering and Construction" (НФЦ) у мостарски Алуминиј све је извеснији.

У склопу аквизиције Алуминија, групација "М.Т.Абрахам" послала је групу стручњака у мостарску фабрику ради израде дубинске анализе пословања (due dilligence). Потенцијални кинески инвеститори потврдили су за Вечерњи лист да имају озбиљне намере и да предузимају активности које иду у смеру стварања предувслова за коначну одлуку.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ -У трагање за нафтом уложено 9,5 милиона

Делегација кинеске државне компаније НФЦ, коју чине инжењери и финансијски стручњаци, посетила је Алуминиј како би направила процену производних капацитета и производног потенцијала у настојању спасавања посрнулог гиганта, преноси портал Индикатор.ба.

НФЦ-ово пословање покрива широк спектар пројеката везаних за нерђајуће метале, почев од пројектовања, инсталације, консалтинга, снабдевања опремом, техничких услуга, едукације и обуке особља, те развоја и дизајна тржишта.

НФЦ је основао мешовито предузеће заједно са групацијом "М.Т.Абрахам", тренутно јединим озбиљним играчем који је показао занимање за преузимање фабрике и који је издвојио значајна средства за процес анализе стања и ђу дилиџенс.

"НФЦ-ова званична посета јасна је порука о намерама ''М.Т.Абрахам'' групације о преузимању Алуминија д.д. Мостар и сарадњи са светским гигантом алуминијумске индустрије како би посрнуло предузеће дигли на ноге у блиској будућности", казали су за Вечерњи лист из ове велике кинеске компаније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације