На подгоричком гробљу Чепурци сахрањен Коча Павловић

В. К.

недеља, 22. 09. 2019. у 18:15

На подгоричком гробљу Чепурци сахрањен Коча Павловић

Фото: Скупштина Црне Горе

На вечни починак потпредседника Покрета за промене испратили су породица, бројни пријатељи, колеге посланици

ПОСЛАНИК Демократског фронта и потпредседник Покрета за промене Коча Павловић (57) сахрањен је данас на подгоричком гробљу Чепурци. На вечни починак испратили су га породица, бројни пријатељи, колеге посланици. Пре подне у Скупштини Црне Горе одржана је комеморативна седница. Након што су посланици минутом ћутања одали пошту преминулом Павловићу, председник парламента Иван Брајовић рекао је да Павловића дуго памти из скупштинских расправа.


Прочитајте још: ОДЛАЗАК ОПОЗИЦИОНОГ ПОЛИТИЧАРА: Преминуо Коча Павловић


-Сећаћу се страсти са којом је заступао и борио се за своје ставове, као и његово достојанство како се носио са болешћу. Његовом смрћу породица, колеге партијске и саборци изгубили су много. Смрт брише све разлике али остају сећања, казао је Брајовић.


Прочитајте још: АНБ подметнула мејл Кочи Павловићу?


Председник Покрета за промене, Небојша Медојевић, рекао је да се Коча борио за свој сан и своју Црну Гору користећи најубојитије оружје - реч.

- Имао је ту вештину да све о чему говори сведе у једну реч. Читаво његово окружење била је реч и то обавезује. Тешка реч, то је исто био Коча, оштра реч, казао је Медојевић.-Драги Коле путује тамо где је слобода и мир. Нема предаје.

Коча Павловић је био један од оснивача НВО Група за промене која се 2006. године трансформисала у политичку партију Покрет за промене. Пре политике бавио се новинарством радећи на телевизијама Монтена и Будва. У четири мандата био је посланик где је остао упамће по оштрим и квалитетним расправа. На вечном испраћају његове колеге казале су да је Коча веровао у оно шт прича и да је причао у оно што верује.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације