Словеначки произвођач кухињских уређаја Горење, најавио је овог пролећа, након што га је преузео кинески Хисенсе, отпуштање 270 радника из администрације, а сада се нашао пред новим проблемом - како да нађе нове раднике за рад у производњи, пише љубљански лист Вечер.


Због повећане потражње и производње, сто радника већ је запослено у производњи у августу.


У другој половини септембра требаће нам још око 80 радника”, каже Матеја Целин из службе за односе с јавношћу Горења. Додала је да се то догађа сваке године када се производња повећа, па запошљавају нове људе на одређено време. Међутим, ове године имају пуно проблема са проналажењем радника.


На тржишту више нема довољно људи који би радили у производњи”, објашњава Целин. Зато се први пут у потрагу за новим људима кренуло другим путем. Својим запосленима нуде награде ако доведу потенцијалног новог радника. Наиме, позвали су запослене да познаницима, комшијама, рођацима који би могли да буду заинтересовани за рад у производњи Горења дају информације о могућностима запослења, преноси Пословни дневник.


Ако њихов кандидат успешно заврши месец дана пробног рада, запосленом који је предложио радника нудимо 100 евра бруто. Ако кандидат буде радио два месеца, запослени у Горењу који га је препоручио добиће бруто награду у износу од 200 евра. Награде ће се исплаћивати заједно с платама за новембар, а до сада смо добили око 50 кандидата за рад у производњи”, каже Матеја Целин.


Реч је о раду на одређено време који ће трајати најмање два месеца, односно до краја године. “Ако би повећане потребе потрајале дуже, број радника у производњи ће се прилагодити”, додаје Целин.


Прочитајте још: Обустава рада у словеначкој фабрици у Ваљеву


И у будућности ће Горење и даље запошљавати, и то не само на одређено време. У плану је изградња нове фабрике телевизора.


Према почетним плановима, очекује се да ће фабрика почети с радом за годину дана, годишња произведња биће милион уређаја, а запослиће се између 300 и 400 радника.


У другој фази ширења фабрике, која би требало да се заврши до 2023. године, планира се повећање капацитета погона на четири милиона телевизора, а број запослених требало би да се повећа на 1.000.