Отворен је стечај у Приватној здравственој установи некада Војној болници Мељине. Стечај је у Привредном суду у Подгорици отворио судија Миодраг Анђелић на основу захтева Електропривреде Црне Горе, због дуга Болнице 242,3 хиљаде евра. Према подацима Централне банке Црне Горе блокада износи више од шест и по милиона евра. Судија Анђелић је почетком августа на захтев ЕПЦГ покренуо претходни стечајни поступак и наредио забрану располагања имовином стечајног дужника без сагласности управника или судије. У образложењу, је наведено да је ова мера одређена јер су имали у виду виду средства, опрему и услуге које пружа болница.


Остојић би следеће седмице требало да дође у Болницу и запослене упозна са планом рада, функционисањем и статусом Болнице у наредном период.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Душко Марковић: Вратићемо Мељинама стари сјај


Подсетићемо, још није закључено рочиште за испитивање разлога за отварање стечаја у компанији Мељине комплекс, па је пети пут судија Милица Влаховић заказала суђење за 1. октобар. До тада би требало да буду прикупљене информације које су од значаја за одлучивање о томе да се и у Мељине комплекс четврти пут уведе стечај.


Фото: В.В.


ОЧЕКУЈУ ИСПЛАТУ ЗАОСТАЛИХ ДОПРИНОСА И ДУГОВАЊА ПРЕМА РАДНИЦИМА


Премда су у Синдикалној организацији болнице Мељине затечени овим податком стечај ће, очекују, решити већину њихових проблема насталих небригом власника Атлас групе. Не верују да стечај значи гашење ове установе а очекују да ће статус радника остати непромењен јер нема технолошког вишка. Очекују такође исплату заосталих доприноса и дуговања према радницима. Болница ће наредних дана радити као иувек, сматрају у синдикату, а своје потезе ће у односу на ситуацију И они плнирати од наредне седмице.