ТВРДИ ДА НИЈЕ КРИВ: Осумњичени за убиство припаднице граничне полиције рекао да је покушао да се отрује

Новости онлине

19. 09. 2019. у 19:30

ТВРДИ ДА НИЈЕ КРИВ: Осумњичени за убиство припаднице граничне полиције рекао да је покушао да се отрује

Depositphotos

Сенад Басарић (59), осумњичени за убиство Ирме Форић (53), припаднице Граничне полиције БиХ, на саслушању у полицији је изјавио да је после њене смрти покушао да изврши самоубиство
Сенад Басарић (59), осумњичени за убиство Ирме Форић (53), припаднице Граничне полиције БиХ, на саслушању у полицији је изјавио да је после њене смрти покушао да изврши самоубиство, казао је за Аваз његов адвокат Омар Мехмедбашић.


"Он је изјавио да ју је волео и да је требало да се венчају. Тог дана били су на планини. Рекао је да је она пала у стану, те да је кад је схватио да је мртва, попио 30 таблета да се убије. Ношен страхом, он је са њеног мобилног, слао поруке њеној кћери да се не види да је мртва", казао нам је Мехмедбашић.


Басарић је ухапшен у четвртак у 07.30 на подручју сарајевске општине Нови град.


Форићева је дан раније пронађена мртва у свом стану у Улици Рамиза Салчина у Сарајеву. Имала је више рана на врату и повреда по телу насталих највероватније два-три дана раније тупим предметом. Неки медији су објавили да је убијена ножем, али, ипак, то ће званично бити познато након обдукције тела, која ће показати и када је тачно убијена несрећна жена.


Да се Форићевој нешто десило посумњала је породица, која наводно данима није могла да ступи у контакт с њом, а њено тело у среду је пронашла ћерка, о чему је у 16.20 обавестила полицију.


Како сазнајемо, након увиђаја који су са полицијом МУП-а Кантона Сарајево обавили дежурни тужилац Кантоналног тужилаштва и судски вештак медицинске струке утврђено је да је смрт наступила насилно те је тело превезено у просектуру Баре, како би се обавила обдукција.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ужас на Добрињи: Убијена припадница Граничне полиције


За њеним невенчаним супругом који је побегао из града уследила је потрага, а он је, наводно, после злочина отишао не одајући комшијама утисак да се десило нешто необично и нико није сумњао на најгоре.


Оно што се незванично помиње је и то да се трећи дан након крвавог злочина Басарић вратио до зграде како би извидио ситуацију, али је ту наишао на полицијску сачекушу и морао се предати.


Наводно су убијена жена и њен невенчани супруг, којег је упознала путем Фејсбука, ових дана планирали венчање. Несрећна жена недавно је прославила рођендан и нико није слутио најгори сценарио, за који се сумња да је злочин из страсти.


Форићева је раније била удата за генерала Сакиба Форића, који је амбасадор БиХ у Пакистану, од којег се развела и удала за мушкарца који је умро, а планирала је живот са Басарићем, који је наводно био врло љубоморан. Осумњичени је након криминалистичке обраде у полицији предат у Тужилаштво.


(nezavisne.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације