Пипи и падобран постали Колиндини адути

Ј. КЕРБЛЕР

среда, 18. 09. 2019. у 14:15

Пипи и падобран постали Колиндини адути

Колинда Грабар Китаровић / Фото Твитер

Све више се захуктава кампања водећих кандидата у наступајућим председничким изборима у Хрватској

ЗАГРЕБ

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА „НОВОСТИ“


ОВИХ дана се у Хрватској све чешће чује да ће председница Колинда Грабар Китаровић своју кандидатуру за председничке изборе најавити спектакуларно, падобраном. Наводно би требало да скочи падобраном на Гробник крај Ријеке, где је рођена, али из њеног тима је одговарају јер би се то могло схватити као популизам. И док се ствара тактика како би Колинда добила други мандат, њено читање књиге "Пипи Дуга Чарапа" и даље је у фокусу хрватске јавности, уз разне коментаре, од оних увредљивих и саркастичних до позитивних.

Сада се пази на сваки корак, па је најавила и Поверенству за сукоб интереса да ће у склопу путовања у Америку посетити и кћерку која је ове јесени постала студент на Харварду.

Досадашње анкете не иду Колинди у прилог. Последња коју је спровела телевизија Н1 показује да је чак на четвртом месту, а да Мирослав Шкоро, музичар и виноградар, убедљиво води испред Мислава Колакушића и Зорана Милановића. По тој анкети, Колинда има подршку свега седам одсто бирача, али анкета ће још бити.

Забрињавајуће је за садашњу председницу да је ХДЗ, који стоји иза ње, упутио драматични апел својим члановима да јединствено стану уз Колинду, бојећи се да ће гласови отићи Мирославу Шкори.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОТРЕСИ У ИТАЛИЈАНСКОЈ ВЛАДИ: Матео Ренци напушта ПД и најављује рат Салвинију- Немојте ме везати уз Колинду - завапио је и премијер Пленковић на састанку председништва ХДЗ, свестан да би га њен пораз могао угрозити пред серију избора који чекају Хрватску.

Све се више компликује и политичка ситуација, поготово након притварања новинара "Индекса" Гордана Духачека. Председнички кандидат Зоран Милановић тврди да је налог за хапшење новинара дошао из самог врха и да иза свега стоји режим, незадовољан писањем "Индекса".


БАНКЕ ИЗГУБИЛЕ

ВРХОВНИ суд Хрватске донео је пресуду којом је одбио банке у случају "швајцараца" и пресудио да дужници могу да траже повратак преплаћених износа. Пресуда је донета након осам година, а свих осам банака које су одобравале кредите у "швајцарцима" проглашене су кривима и 125.000 људи ће у судским споровима затражити свој новац назад.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

Ролекс.

18.09.2019. 15:48

Kolinda ne skaci sa padobranom jadnice pripremili si ti pogibiju ti tvoji dousnici,budi sigurna od tog moments nema te vise odustani.