Тарзан иде у Србију

В. К.

18. 09. 2019. у 11:15

Тарзан иде у Србију
Ову одлуку, већином гласова, донео парламентарни Одбор за међународне односе и исељенике

НОВИ амбасадор Црне Горе у Србији, са седиштем у Београду биће Тарзан Милошевић (ДПС). То је већином гласова одлучио парламентарни Одбор за међународне односе и исељенике.

- Реч је о кандидату препознатљивог политичког такта са дугогодишњим искуством у обављању захтевних државних послова - казао је Андрија Николић, председник одбора.

Сада следи да ово скупштинско тело о позитивном мишљењу о Милошевићу обавести председника Црне Горе, који по Уставу именује амбасадоре на основу предлога Владе и парламентарног одбора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРИЈАВЉЕНА ПРЕДСЕДНИЦА ВРХОВНОГ СУДА ЦГ: „Заборавила“ да пријави 140.000 евра!


Бивши југословенски дипломата Миодраг Лекић (био амбасадор СРЈ у Мозамбику, Лесоту и Свазиленду, Италији, Малти и Сан Марину), именовање политичког директора ДПС Тарзана Милошевића за амбасадора у Србији оцењује као нови пример "ароганције власти".

- Именовања амбасадора Црне Горе постала су интерна ствар странке на власти, која искључиво остварује своје парцијалне интересе, а не општи интерес притом не поштујући елементарне критеријуме за именовање амбасадора - каже Лекић, додајући да се овим чином додатно провоцира црногорска јавност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)